ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η «συμμορία με τις πένες»

Μπροστά σε έναν κυκεώνα αποκαλύψεων για τα έργα και τις ημέρες του κυκλώματος των εκβιαστών, με επικεφαλής τον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκο βρίσκονται οι δικαστικές αρχές, ενώ ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα να υπάρξουν και νέες συλλήψεις.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» η κατάθεση μιας υπαλλήλου της ΕΥΔΑΠ στο Τμήμα Εκβιαστών «καίει» τους τρεις συλληφθέντες (Παναγιώτη Μαυρίκο, Παναγιώτης Μουσσά και Χρήστο Φράγκου), δίνοντας στοιχεία ως προς τον τρόπο που το κύκλωμα μεταχειριζόταν, για να απομυζά μεγάλα ποσά από τις ΔΕΚΟ.

«Θα δίνεις 10.000 ευρώ στον Φράγκο και 10.000 ευρώ στον Μαυρίκο για ιστοσελίδες που θα δημιουργήσουμε», φέρεται να είχε δηλώσει ο Παναγιώτης Μουσσάς στην υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ, όπως η ίδια κατέθεσε στις δικαστικές Αρχές.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», βάσει της δικογραφίας που έχει ήδη σχηματιστεί σε βάρος των τριών κατηγορουμένων, το κύκλωμα είχε κατορθώσει να εισπράξει το συνολικό ποσό των 401.761 ευρώ από τον κορβανά της ΕΥΔΑΠ, ενώ από αυτά τα χρήματα τα 345.261 ευρώ είχαν πιστωθεί στην εταιρεία «Εκδόσεις Μαυρίκος Μονοπρόσωπη ΕΠΕ». Αυτά τα ποσά είχαν εισπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα 5 Ιουλίου 2013 έως 22 Φεβρουαρίου 2016.

Σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πηγή, ο Μαυρίκος φέρεται ότι εισέπραττε σε μηνιαία βάση το ποσό των 3.075 ευρώ για «διαφημιστικά πακέτα» σε καθένα από τα τέσσερα Μέσα που είχε στην κατοχή του.

Την ίδια στιγμή, ο Μουσσάς φέρεται να είχε εισπράξει ποσό ύψους 56.500 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ, η οποία αιτιολογήθηκε ως «παροχή δημοσιογραφικών υπηρεσιών». Ο ίδιος, μάλιστα, φαίνεται πως λάμβανε και μηνιαίο «μισθό» ύψους 2.500 έως και τον Ιούλιο του 2015.

Με βάση τις μέχρι στιγμής καταθέσεις, η «Συμμορία με τις πένες» ασκούσε αφόρητες πιέσεις για να αποσπά, υπό τη δικαιολογία της «διαφήμισης», υπέρογκα ποσά, ενώ ασκούσαν απίστευτες πιέσεις και σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Από τις έρευνες των Αρχών προκύπτει πως πέραν της ΕΥΔΑΠ, το κύκλωμα εκβίαζε και άλλες ΔΕΚΟ, όπως η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ αλλά και η Εθνική Τράπεζα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής καταθέσεις, προκύπτει πως η συμμορία θα αποκόμιζε τουλάχιστον 500.000 ευρώ το μήνα, ασκώντας εκβιαστικές πιέσεις και απειλώντας με δυσφημίσεις τα θύματά της διά των ΜΜΕ που έλεγχαν, σε περίπτωση που αρνούνταν να πληρώσουν.

Παππάς: Δεν υπάρχει πια χώρος για τους εκβιαστές

Σχολιάζοντας τις συλλήψεις, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει πια χώρος για τους εκβιαστές και τέτοια φαινόμενα. Και δεν υπάρχουν μόνο οι εκβιαστές του υποκόσμου αλλά κι αυτοί που νομίζουν ότι κυκλοφορούν στα κατά φαντασία σαλόνια. Αλλά αυτά τα σαλόνια είναι ο βούρκος τους που κυκλοφορούν. Ας καταλάβουν, όμως, ότι ο βούρκος τους τελείωσε κι ότι τα πράγματα άλλαξαν».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.