ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

«Καρφιά» Μέρκελ για Αυστρία: Το προσφυγικό θέλει ευρωπαϊκή προσέγγιση

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, μας δείχνουν ότι χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή προσέγγιση για να λύσουμε το ζήτημα των προσφύγων και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού.

«Πρέπει να προχωρήσουμε στην καταπολέμηση των αιτίων της προσφυγιάς. Σε αυτό είμαστε σύμφωνοι στην Ευρώπη. Είμαστε επίσης σύμφωνοι ότι πρέπει να προστατεύσουμε καλά τα εξωτερικά σύνορα», τόνισε η κυρία Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την Ημέρα της Γερμανικής Οικονομίας νωρίτερα σήμερα στο Μόναχο, αλλά απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση αν η Γερμανία θα μπορούσε να πάρει κάποιους από τους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων.

«Για αυτό (ενν. τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων) το ΝΑΤΟ ανέλαβε τώρα την αποστολή μαζί με την τουρκική ακτοφυλακή και την FRONTEX», συνέχισε η κυρία Μέρκελ και παραδέχθηκε ότι δεν μπορούμε ακόμη να δούμε την επίδραση αυτών των μέτρων. «Εμείς - και τα 28 κράτη-μέλη - θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση», σημείωσε.

Η κυρία Μέρκελ ευχαρίστησε πάντως τους γερμανούς επιχειρηματίες για την στάση τους στην προσφυγική κρίση, αλλά ζήτησε μεγαλύτερη ευελιξία και ευκαιρίες δοκιμής για τους πρόσφυγες, χωρίς να τίθεται υπό αμφισβήτηση ο κατώτατος μισθός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.