ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ταλιμπάν μάτωσαν το καθολικό Πάσχα

Τελικά το χτύπημα εναντίον χριστιανών ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών έγινε στο Πακιστάν και όχι στην Ευρώπη, ενώ θύτες είναι Ταλιμπάν που εδώ και χρόνια μέσω βίας επιβάλλουν και στο Πακιστάν τις σκληροπυρηνικές θρησκευτικές θέσεις τους.  Παιδιά και γυναίκες τα περισσότερα θύματα του βομβιστή καμικάζι στο πολυσύχναστο πάρκο στην Λαχώρη. Τουλάχιστον 65 νεκροί και περισσότεροι από 280 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός.

Οι περισσότεροι εκ των νεκρών και τραυματιών είναι παιδιά και γυναίκες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι υψηλότερος καθώς πολλοί άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Πολλοί χειρουργούνται αυτήν την ώρα και φοβόμαστε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σημαντικά» δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

Στο πάρκο βρίσκονταν πολλές οικογένειες χριστιανών για τη γιορτή του Πάσχα των καθολικών. Την ευθύνη για το αιματοκύλισμα ανέλαβαν οι Ταλιμπάν λέγοντας ότι οι χριστιανοί ήταν ο στόχος. Η έκρηξη σημειώθηκε στον χώρο στάθμευσης του Πάρκου Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ, δίπλα στην πύλη εξόδου και μόλις λίγα μέτρα μακριά από παιδική χαρά. Εκείνη την ώρα πολλές οικογένειες χριστιανών έφευγαν από το πάρκο.

Στις εικόνες που προβλήθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, γυναίκες και παιδιά κλαίνε και ουρλιάζουν ενώ αστυνομικοί, περαστικοί και μέλη των σωστικών συνεργείων προσπαθούν να μεταφέρουν τους τραυματίες με ασθενοφόρα και ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Συνταρακτικές οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που κάνουν λόγο για διαμελισμένα μέλη σκορπισμένα στον χώρο στάθμευσης. «Όταν έγινε η έκρηξη, οι φλόγες πετάχτηκαν τόσο ψηλά που ξεπέρασαν σε ύψος τα δέντρα και είδα ανθρώπους να εκτινάσσονται στον αέρα» δήλωσε ο Χάσαν Ιμράν, κάτοικος της πόλης που είχε βγει για βόλτα στο πάρκο.

Εκατοντάδες πολίτες έχουν σπεύσει στα νοσοκομεία της Λαχώρης για να δώσουν αίμα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει και πολλά από τα πτώματα φυλάσσονται προς το παρόν σε θαλάμους νοσηλείας.

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι περισσότεροι εκ των νεκρών και τραυματιών είναι γυναίκες και παιδιά. Στην περιοχή του πάρκου Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ αναπτύχθηκαν στρατιώτες για να ελέγξουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί. Σημειώθηκαν μικροσυγκρούσεις με οργισμένους συγγενείς ανθρώπων που βρίσκονταν στο πάρκο την ώρα της επίθεσης.

Ο καμικάζι χτύπησε στην καρδιά του πολιτικού προπυργίου του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, την επαρχία Πουντζάμπ -την μεγαλύτερη και πιο εύπορη της χώρας. 


stontoixo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.