ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ειδομένη: Στο έλεος της καταρρακτώδους βροχής χιλιάδες πρόσφυγες (PHOTOS)

Τη δυσκολότερη νύχτα τους πέρασαν οι 13.000 πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί στην Ειδομένη, καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς για ώρες.

Οι πρόσφυγες προσπαθούσαν να προφυλαχθούν από τη βροχή, χρησιμοποιώντας ακόμη και σακούλες σκουπιδιών, καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που διαθέτουν αδιάβροχα.

Έφτιαξαν «αυλάκια» γύρω από τις σκηνές τους, ώστε να αποτρέψουν την εισροή υδάτων, αφού στις σκηνές κοιμούνται παιδιά, πολλά από τα οποία είναι άρρωστα και έγκυες.

Οι φωτιές που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν έχουν σβήσει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να στεγνώσουν τα ρούχα τους και να προφυλαχθούν από το τσουχτερό κρύο.

Ασφυκτικά γεμάτο είναι και το νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου έχουν μεταφερθεί πολλά προσφυγόπουλα άρρωστα, που «λύγισαν» από το κρύο και τις κακουχίες.

O πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, κ. Β. Τριανταφυλλίδης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 14 παιδιά.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης απηύθυνε έκκληση ώστε να βρεθεί ένας χώρος όπου θα μένουν προσωρινά οι συνοδοί των παιδιών αυτών, καθώς το νοσοκομείο αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης και σοβαρών ελλείψεων.

Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι, δύο αγοράκια ηλικίας 11 και 13 ετών «χτυπήθηκαν» από το ηλεκτρικό ρεύμα την ώρα που έπαιζαν σε ένα βαγόνι στις σιδηροδρομικές γραμμές και διακομίστηκαν με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι καταγγελίες των προσφύγων που πέρασαν τα σύνορα για την απάνθρωπη συμπεριφορά των σκοπιανών αστυνομικών, οι οποίοι τους ξυλοκοπούν κι αφήνουν ελεύθερα τα σκυλιά να τους κυνηγούν, δαγκώνοντάς τους.

Οι αρχές των Σκοπίων, επίσης, όταν ανοίγουν για λίγο τα σύνορα, δεν επιτρέπουν να περνούν πρόσφυγες από τη Δαμασκό, τη Χομς και τη Βαγδάτη, ισχυριζόμενες ότι οι πόλεις αυτές δεν βρίσκονται σε πόλεμο.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.