ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Σε κατάσταση πολέμου η Γαλλία (PHOTO+VIDEO)

Καθώς ήδη τα πρατήρια καυσίμων αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις, ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται καθημερινά έξω από βενζινάδικα και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει επιβληθεί πλαφόν στην ποσότητα βενζίνης την οποία μπορούν να προμηθευτούν τα ιδιωτικά μέσα μεταφοράς σε ολόκληρη τη Γαλλία, νέο σοβαρό πλήγμα δέχεται η κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς καθώς σήμερα (25/5) οι εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο Nogent-sur-Seine ανακοίνωσαν ότι προχωρούν για αρχή σε 24ωρη απεργία ενάντια στις νέες εργασιακές μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνεχείς απεργιακές κινητοποίησεις πλήττουν έξι από τα οκτώ διυλιστήρια της χώρας, τουλάχιστον 1.600 βενζινάδικα αναφέρουν έλλειψη καυσίμων, ενώ παράλληλα η Γαλλία προμηθεύεται  περίπου το 75% της ηλεκτρικής της ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια.

Εχτές πάντως (24/5) με αντλίες νερού και δακρυγόνα η γαλλική αστυνομία έσπασε τα ξημερώματα τον αποκλεισμό των διυλιστηρίων της Esso και των δεξαμενών του Φο-συρ-Μερ στην περιοχή της Μασσαλίας συναντώντας σθεναρή αντίσταση από τους εκατοντάδες απεργούς εργάτες και συνδικαλιστές που είχαν στήσει οδοφράγματα από την Κυριακή, ζητώντας την απόσυρση του νόμου για την απασχόληση.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν αστυνομικές επιχειρήσεις για την άρση του αποκλεισμού και των άλλων πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που έχουν αποκλειστεί, απειλώντας με ελλείψεις καυσίμων τη Γαλλία και κάλεσε τη συνδικαστική συνομοσπονδία CGT να επιδείξει υπευθυνότητα στον τρόπο που επέλεξε να διαμαρτυρηθεί.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.