ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

«Αριστερή» ληστεία για χιλιάδες συνταξιούχους - Από 810 στα 420 ευρώ η σύνταξη.

Σε ανυποληψία και ταπείνωση οδηγούνται εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού ήδη έχουν υποστεί μείωση στις συντάξιμες αποδοχές τους αλλά και δραστικό «πετσόκομμα» στο ΕΚΑΣ, το οποίο, για τον μήνα Ιούλιο τους αποδόθηκε μειωμένο κατά 40%.

Αντί οι κυβερνώντες να κυνηγήσουν όλους εκείνους που επί χρόνια ολόκληρα λυμαίνονται δημόσιο χρήμα, κατακλέβοντας το ελληνικό κράτος, βάζουν για ακόμη μία φορά τους απόμαχους της δουλειάς, τις γιαγιάδες και τους παππούδες, να πληρώσουν το «μάρμαρο» των Μνημονίων. Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο του διδύμου Τσίπρα – Καμμένου.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στον «κόφτη» του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου μπήκαν συνολικά 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, τους οποίους η κυβέρνηση των «διαπραγματευτών» έχει βαλθεί να τους εξοντώσει, μοιράζοντάς τους ψίχουλα.

Ενδεικτικά, ενώ οι συνταξιούχοι περίμεναν να λάβουν ποσό ύψους 810 ευρώ από το ΕΚΑΣ, ξαφνικά είδαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους τα μισά, δηλαδή μόλις 420 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι της εν λόγω κατηγορίας μέχρι πρότινος εισέπρατταν 810 ευρώ (580 ευρώ κύρια σύνταξη και 230 ευρώ ΕΚΑΣ). Με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου από σήμερα αρχικά «εξαφανίστηκαν» τα 230 ευρώ του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Άρα κανονικά θα έπρεπε να εισπράξουν 580 ευρώ.

Επειδή, όμως, τους είχε καταβληθεί το ΕΚΑΣ του Ιουνίου σύμφωνα με την απόφαση του υπ. Εργασίας το ποσό αυτό των 230 ευρώ που πήραν τον περασμένο μήνα θα πρέπει να καταβληθεί σε δύο δόσεις, με τις συντάξεις του Ιουλίου και του Αυγούστου. Έτσι για τον Ιούλιο τους έκοψαν άλλα 160 ευρώ, που σημαίνει ότι στο χέρι πήραν τελικά 420 ευρώ, ενώ άλλα 70 ευρώ θα αφαιρεθούν τον Αύγουστο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τον επόμενο μήνα η σύνταξή τους θα είναι τελικά 510 ευρώ!

Το πλέον σοκαριστικό στοιχείο είναι ότι ο κ. Κατρούγκαλος και οι συν αυτώ έκοψαν το ΕΚΑΣ σε διπλάσιο αριθμό δικαιούχων σε σύγκριση με αυτό που είχε προβλεφθεί βάσει της συμφωνίας τον Ιούλιο του 2015.

Κάνοντας απίστευτες «αλχημείες» με τους αριθμούς, οδήγησαν τον τελικό αριθμός των 150.000 συνταξιούχων που χάνουν το επίδομα να ισοδυναμεί με το 40% των περίπου 380.000 δικαιούχων που το εισπράττουν.

Μάλιστα, το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας φέρεται μέσω διαρροών να επιβεβαιώνει πως το «τσεκούρι» είναι πράγματι μεγαλύτερο, υποστηρίζοντας ότι από το καλοκαίρι του 2015 έως σήμερα άλλαξαν οι ποσοτικοποιημένοι στόχοι.

Ως προς τις επικουρικές συντάξεις, οι μειώσεις επηρεάζουν περίπου 260.000 συνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές από 1.300 ευρώ μεικτά (περίπου 1.180 καθαρά) και άνω. Θα κυμαίνονται από 5% έως 40%, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης.

Τέλος, από τον Ιούλιο θα καταβάλλεται «κουρεμένο» και το εφάπαξ, καθώς σε αυτό θα έχουν ενσωματωθεί περικοπές που θα κυμαίνονται από 15% έως 18%.

Εξάλλου, στο στόχαστρο της δήθεν κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση των «διαπραγματευτών» μπαίνει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο από σήμερα θα αποστέλλει στους δικαιούχους «κουτσουρεμένα» μερίσματα, με τις περικοπές να κυμαίνονται από 11% έως και 63%, δηλαδή μια μείωση που φτάνει έως και τα 88 ευρώ τον μήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περικοπές αυτές θα είναι ακόμη μεγαλύτερες στα μερίσματα των μηνών Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2016, αφού θα γίνει παρακράτηση των ποσών που καταβλήθηκαν κατά το α’ τρίμηνο του έτους.

Οι πολιτικοί «φωστήρες» δεν αντιλαμβάνονται ότι σε λίγο καιρό από τώρα θα θερίζουν θύελλες. Και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τρέφουν αυταπάτες: Το φοροληστρικό όργιο που βιώνουν οι πολίτες δεν θα μείνει αναπάντητο.


newsbomb.gr/oikonomia

1 σχόλιο:

  1. Οι κυβερνητικοι ειναι Κυριοι με τον εαυτο τους.
    capital control δεν επεβαλλαν με 420Ε την εβδομαδα ;
    Ε απο ενα ψιλολαθακι η βδομαδα εγινε μηνας.
    Κολλατε ομωε σε καποια πραματα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.