ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Δικαιοσύνη παρωδία

 Ο γιαλός είναι στραβός αλλά τους φταίνε οι δηλώσεις Πολάκη για τη Δικαιοσύνη.

 Τρομερή ευαισθησία που αγγίζει τα όρια της κοροϊδίας επιδεικνύει μερίδα της Δικαιοσύνης, του πολιτικού κόσμου και βεβαίως των media, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη περί ύπαρξης παραδικαστικού κυκλώματος στους κόλπους της Δικαιοσύνης.

 Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης  στο Περιστέρι, ο κ. Πολάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών -και πρέπει να μπει νέο αίμα σε αυτό το Σώμα-, για να το πω κομψά έχει δεσμεύσεις ή για να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

 Ο Πολάκης, όπως καθένας μπορεί να αντιληφθεί διαβάζοντας προσεκτικά τη δήλωσή του, μιλάει για μέρος του δικαστικού Σώματος και όχι προφανώς για όλους τους δικαστές. Είναι επομένως απορίας άξιο πώς υπήρξε τέτοια μαζική αντίδραση, όταν άλλωστε είναι γνωστά -όχι μόνο στους δικαστές, αλλά στο ευρύ κοινό- παραδικαστικά κυκλώματα που κατά καιρούς λυμαίνονταν την ελληνική Δικαιοσύνη, με πολλούς μάλιστα δικαστικούς και δικηγόρους να έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν και άλλους να διώκονται σήμερα.

 Οι δηλώσεις Πολάκη πάντως προκάλεσαν ακόμη και την αντίδραση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση της βασιμότητας όσων κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας περί ύπαρξης παραδικαστικού κυκλώματος. Συγκεκριμένα, η Κουτζαμάνη διαβίβασε στον αντεισαγγελέα Δημήτρη Δασούλα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, που περιέχουν τις δηλώσεις του Πολάκη και ζητάει από τον αντεισαγγελέα να διακριβώσει τόσο τη βασιμότητα των καταγγελλομένων όσο και να διενεργήσει όποια άλλη ανακριτική πράξη κρίνει αναγκαία.

 Η ευαισθησία της Ευτέρπης Κουτζαμάνη είναι επίσης πρωτοφανής. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη δύση πια της καριέρας της, αφού έχει ήδη ανακοινωθεί η αντικατάστασή της επιδεικνύει  διάθεση διερεύνησης των καταγγελομένων από τον Παύλο Πολάκη όταν σε πλείστες όσες περιπτώσεις στο παρελθόν έχει αδιαφορήσει. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα Βγενόπουλου για τον οποίο -και πάντοτε σε σχέση με το πώς η Δικαιοσύνη έχει χειριστεί υποθέσεις που τον αφορούν-, η Κουτζαμάνη δεν έχει επιδείξει τον ίδιο ζήλο.

 Δεν είναι βεβαίως κακό το ότι υπάρχει διάθεση διερεύνησης των καταγγελιών του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Κακό είναι που η Δικαιοσύνη εμφανίζεται ξαφνικά σοκαρισμένη ακούγοντας κάποιον να μιλά για διαπλεκόμενους δικαστικούς, όταν ανώτατοι λειτουργοί της γνωρίζουν καλά την ύπαρξή τους.

 Νωρίτερα, στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων αναφέρθηκε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνοντας λόγο για θεσμική εκτροπή και ζητώντας να λάβει θέση για το θέμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η Ένωση επισημαίνει σε ανακοίνωσή της πως «οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις» και καλεί τον Παύλο Πολάκη «ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους».
 
 Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Πολάκη, κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Δικαιοσύνης ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι «εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της σε απόλυτο βαθμό στη συντριπτική του πλειοψηφία. Δεν υπάρχει κατηγορία στην οποία να μην υπάρχουν εξαιρέσεις. Όμως, οι εξαιρέσεις ελέγχονται θεσμικά».

 Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναγνώρισε το ατομικό δικαίωμα των πολιτικών να υπερασπίζονται τις απόψεις τους, ενώ, αναφερόμενος ειδικότερα στον Παύλο Πολάκη, είπε ότι «οι καταγγελίες που έκανε δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα».

 koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.