ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Αμετακίνητοι παραμένουν οι απεργοί στη Γαλλία

Στις επάλξεις παραμένουν οι εργάτες κατά του νεοφιλελεύθερου νόμου Ελ Κομρί που επιβάλει το Διευθυντήριο των Βρυξελλών για τη "μεταρρύθμιση" της αγοράς εργασίας στη Γαλλία, σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεών τους.

Την Τετάρτη, χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά και της Ρεν, της Νάντης, της Βρέστης, της Ρουέν, της Γκρενόμπλ και της Τουλούζης, ύστερα από πρόσκληση των συνδικάτων CGT, FO, FSU και Unef.

«Ενα κίνημα το οποίο διατηρεί τον δυναμισμό του ύστερα από τρεις μήνες είναι ιδιαίτερα σπάνιο», λέει ο Φιλίπ Μαρτινέζ, γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGT.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, η δημοτικότητα των οποίων γνωρίζει νέα αρνητικά ρεκόρ, εξέφραζαν την αποδοκιμασία και την πικρία τους για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σε λιμάνια, στον τομέα παραγωγής ενέργειας και στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Την Πέμπτη, ομάδα απεργών κατέλαβε για λίγες ώρες σταθμό ρεύματος υψηλής τάσης στην περιοχή του Σεν Ναζέρ, προκαλώντας μπλακ άουτ ρεύματος σε 125.000 νοικοκυριά για δύο ώρες. Την ίδια ημέρα, στο Παρίσι, διαδηλωτές εισέβαλαν στο κέντρο διαχείρισης του σιδηροδρομικού δικτύου στον σταθμό Σεν Λαζάρ, διακόπτοντας όλα τα δρομολόγια για διάστημα μιας ώρας.

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προκήρυξαν επίσης οι εργαζόμενοι σε 16 από τα 19 πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας. Σε μια συμβολική κίνηση, μέλη του συνδικάτου CGT απέκλεισαν προσωρινά την Πέμπτη την έδρα της εταιρείας Radiall, ιδιοκτησίας του επικεφαλής του συνδέσμου εργοδοτών της Γαλλίας Πιερ Γκατάζ. Ο κ. Γκατάζ είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις αποκαλώντας σε συνέντευξή του τους ακτιβιστές του συνδικάτου CGT «τρομοκράτες», δήλωση την οποία αργότερα ανεκάλεσε.

Πέρα από τη γενική απεργία, που έχει προκηρυχθεί για τις 14 Ιουνίου –εν μέσω της διοργάνωσης του ποδοσφαιρικού Euro– τα τρία συνδικάτα πιλότων της Air France καλούν τα μέλη τους σε τριήμερη απεργία από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου, επιδιώκοντας την ικανοποίηση κλαδικών αιτημάτων.


kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.