ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Δώσε ΄"σανό" στον κόσμο... Μειώθηκε λέει η ανεργία...

 Η μαλακία σε αυτην την χώρα πάει "σύννεφο". "Εγκριτα" δημοσιογραφικά site αναφέρουν και διαδίδουν ψευδώς οτι η ανεργία στην χώρα μειώθηκε κατα 3% οπότε όλοι είμαστε καλά και δεν το ξέρουμε...


 Συγκεκριμένα λέγεται ότι το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Απρίλιο φέτος διαμορφώθηκε στο 23,3% έναντι 25,3% τον Απρίλιο πέρυσι. Βέβαια πως "διαμορφώθηκε" δεν αναφέρει αλλά θα το ανφέρουμε εμείς.

 Σύμφωνα με τα "έγκριτα" στοιχεία της "αξιόπιστης" ΕΛΣΤΑΤ (που "φούσκωνε" τα ελλείμματα της χώρας για να μας κουβαλήσει τους τοκογλύφους), υπάρχει μείωση των ανέργων κατά 90.955 άτοµα (µείωση 7,5%) σε σχέση µε τον Απρίλιο 2015 και κατά 20.951 άτοµα (µείωση 1,8%) σε σχέση µε τον Μάρτιο 2016. Συνολικά οι άνεργοι με βάση την ΕΛΣΤΑΤ ανήλθαν στα 1.115.443 άτοµα, άσχετα που οι ανεργία είναι στο 60-70%.

 Εντύπωση κάνει το γεγονός οτι αναφέρεται πως ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός (τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.262.493 άτοµα. Δηλαδή οι υπόλοιποι άνεργοι που ζητούν εργασία αλλά προφανώς δεν υπάρχει είναι οικονομικα ενεργός πληθυσμός. Πληρώνει φόρους, χαράτσια, πάει στην λαϊκή ψωνίζει, στα σουπερ μαρκετ, κάνει αγορές, πάει δικοπές και αποδίδει ΦΠΑ... και μετά ξυπνήσαμε.

 Τώρα το πως διαμορφώνεται αυτή η ανεργία, θα ήταν ευχής έργον να μας απαντήσει ο βλαμμένος υπουργός εργασίας Τζον Γουειν Κατρούγκαλος, αλλά λόγω φόρτου μαλακίας θα το κάνω εγώ, που δεν εργάζομαι ουτε αναζητώ εργασία αφού έχω κάτω απο το στρώμα μου τρισεκατομμύρια ευρώ και περιμένω το Στουρνάρι να έρθει να πάρει.

 Το υπουργείο εργασίας έχει εμπνευστεί ένα σωρό μαλακίες για να μην θεωρείτε κάποιος πολίτης ως άνεργος. Κάποιος μπορεί να απασχολείτε εποχιακά, ευκαιριακά, με εκ περιτροπής απασχόληση, να παίρνει ένα πενιχρό επίδομα ανεργίας αλλά να μην θεωρείτε άνεργος. Η καινούργια πατέντα που εμπνεύστηκε είναι η σύμβαση εργασίας σε κάποιον δημοτικό ή δημόσιο φορέα για πέντε όλοκληρες μέρες. Ο άνεργος απασχολείται για πέντε μεροκάμματα αλλά δεν θεωρείτε πλέον άνεργος αφού διαγράφεται απο τα μητρωα ανέργων του ΟΑΕΔ. Χάνει δηλαδή τον χρόνο ανεργίας που είχε οπότε λογικό είναι να "πέφτει" η ανεργία. Όταν τελειώσει τα πέντε μεροκάματα για τα οποία προσελήφθει, θα ξαναπάει στον ΟΑΕΔ να εγγραφεί και θα είναι πάλι ένας "φρέσκος" άνεργος.

 Για τα πέντε μεροκάματα αυτά ο προσληφθέν άνεργος, θα λάβει το αστρονομικό ποσό των 130 ευρώ οπότε του φτάνουν και του περισσεύουν να "περάσει" τον μήνα και να πληρώσει και τα έξοδα του. Για αυτό το υπουργείο ανεργίας φρόντισε να μην έχει δικαίωμα να απαχοληθεί περισσότερο διάστημα απο πέντε μέρες κάθε μήνα. Και το καλύτερο? Τα μεροκάματα που θα κάνει θα τα εισπράξει (Θεού Θέλοντος) στην καλύτερη περίπτωση μετά απο έναν μήνα και στην χειρότερη του Αγίου Πούτσου ανήμερα δηλαδή ποτέ... Έτσι η κυβέρνηση-μαριονέττα έχει και τζάμπα προσωπικό και χαμηλή ανεργία. Δεν είναι υπέροχο?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.