ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΣΕΙΣΜΟΣ! ΣΕΙΣΜΟΣ! ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!!!

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που κράτησε περισσότερες ώρες και από την διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες και απέδειξε πως μια αριστερή κυβέρνηση δεν κάνει μόνο δραματική διαπραγμάτευση αλλά και δραματικό ανασχηματισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας σκόπευε να κρατήσει τον ανασχηματισμό για μερικές εβδομάδες ακόμα αλλά τον ενημέρωσαν πως μπορεί να πέσει η κυβέρνηση μέχρι να αποφασίσει αυτός σε ποιο υπουργείο θα βάλει τον Σκουρλέτη, οπότε έβαλε τα δυνατά του και τελείωσε τον ανασχηματισμό πριν φτάσουν τα Χριστούγεννα.


Ο ανασχηματισμός ήταν αναγκαίος για να δείξει -και καλά- η κυβέρνηση ότι κάτι κάνει, αφού, μετά από τρία Μνημόνια από διαφορετικές κυβερνήσεις, οι πολίτες έχουν πια πάρει χαμπάρι πως η χώρα είναι προτεκτοράτο και πως οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί είναι μαριονέτες.

Η μεγάλη είδηση του ανασχηματισμού είναι ότι έμεινε εκτός κυβέρνησης ο Νίκος Φίλης, αν και το πιο αξιοπερίεργο είναι πως ο Νίκος Φίλης είχε μπει στην κυβέρνηση.

Ο Νίκος Φίλης πλήρωσε την διαμάχη του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αφού δεν είχε αντιληφθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έγινε μόνο φιλελές -από Τσε Γκεβάρα που ήταν- αλλά έγινε και πάρα πολύ πιστός χριστιανός, ενώ, προκειμένου να μην χάσει την καρέκλα του, ο Τσίπρας είναι ικανός να κάνει τα παιδιά του παπαδάκια, να τα τάξει στην Παναγιά, να στείλει την Περιστέρα να μονάσει, και να συρθεί με τα γόνατα μέχρι την Παναγιά της Τήνου, για να ανάψει μια λαμπάδα στο μπόι του Ιερώνυμου και μια στο μπόι του Άνθιμου.

Ο Νίκος Φίλης δεν μετακινήθηκε σε άλλο υπουργείο -γιατί είναι δύσκολο να τον μετακινήσεις- αν και θα μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας να του φτιάξει κι αυτουνού ένα νέο υπουργείο, όπως έφτιαξε στον Νίκο Παππά, και να του δώσει το υπουργείο Υψηλής Χοληστερίνης.

Πάντως, ο Νίκος Φίλης θα πρέπει τώρα να θυμηθεί τον άθλιο ρόλο που έπαιξε το καλοκαίρι του 2015, όταν κατηγορούσε την τότε ΄πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, πως συμπλέει με την Χρυσή Αυγή και την απειλούσε πως θα την τελειώσει επειδή δεν ήταν ξεπουλημένη όπως αυτός που πήγε και ψήφισε το Μνημόνιο, για να στρώσει την κωλάρα του σε μια καρέκλα.

Το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο Κώστας Γαβρόγλου, ένας ακόμα καθηγητής Πανεπιστημίου έτοιμος να υπογράψει τα πάντα σαν καλός δημόσιος υπάλληλος.

Ο Νίκος Παππάς όχι μόνο δεν παύθηκε από υπουργός αλλά ο Αλέξης Τσίπρας του έφτιαξε ένα νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ώστε να συνεχίσει τον ανένδοτο και ολομέτωπο αγώνα του κατά των ολιγαρχών, που απειλεί να μην αφήσει ούτε έναν ολιγάρχη χωρίς τηλεοπτική άδεια.

Στα άλλα υπουργεία τοποθετήθηκαν ή παρέμειναν οι υπουργοί που είναι απόλυτα διατεθειμένοι να εφαρμόζουν το Μνημόνιο που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, με λίγη τύχη, μπορούν να περάσουν και το τέταρτο Μνημόνιο που το λιγουρεύεται και η Νέα Δημοκρατία.

Ο Νίκος Ξυδάκης παύθηκε από υπουργός, μάλλον επειδή ο Αλαφούζος πήρε τηλεοπτική άδεια και τώρα οι συνεννοήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα γίνονται απευθείας.

Έκπληξη προκάλεσε η τοποθέτηση της Λυδίας Κονιόρδου στο υπουργείο Πολιτισμού, όχι τόσο για το πρόσωπο που επιλέχτηκε αλλά επειδή είναι γνωστό πως δεν υπάρχει πολιτισμός στην Ελλάδα, αφού οι δούλοι δεν έχουν πολιτισμό.

Πάντως, η Λυδία Κονιόρδου θα τα πάει πολύ καλά στο υπουργείο Πολιτισμού, αν κάνει τα σωστά κονέ με τα Ιδρύματα, τις Στέγες, τις πλούσιες και φιλόδοξες κυρίες, και όλες αυτές τις παρέες γαμάτων και τεκνών που θέλουν να κάνουν τους Έλληνες να ακούν για Θέατρο, Τέχνη και Πολιτισμό, και να τους έρχεται εμετός.

Από την άλλη, κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί μια ηθοποιός με την αίγλη και την πορεία της Λυδίας Κονιόρδου δέχεται να μπει σε μια μνημονιακή και προσκυνημένη κυβέρνηση και να υπογράφει ό,τι της λένε, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι πολύ ματαιόδοξοι, ενώ περνάνε και τα χρόνια, και μπορεί να την πήρε το παράπονο που έγινε φίρμα ο κάθε φελλός και όχι αυτή που έχει και ταλέντο.

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Κώστα Ζουράρι στη θέση του υφυπουργού Παιδείας αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, πριν από μερικές εβδομάδες, ο Κώστας Ζουράρις έπαιξε πιάνο στο Μέγαρο Μαξίμου, οπότε μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας τον έκανε υπουργό επειδή εντυπωσιάστηκε όταν συνειδητοποίησε πως ένας άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιεί τα χέρια του και για κάτι άλλο πέρα από το να ξύνει τ’ @ρχίδια του.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είμαστε επιεικείς με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού ήταν ο πρώτος ανασχηματισμός που έκανε στη ζωή του -και ο τελευταίος-, ενώ, μετά την πρότασή του να γίνει πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας, οι αριστεροί οπαδοί του πρέπει να είναι ανακουφισμένοι που δεν έδωσε κάνα υπουργείο και στον Καρατζαφέρη.


pitsirikos.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.