ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

It's official... O Trump 45ος πρόεδρος των Η.Π.Α

 Την σκυτάλη απο τον Barack Obama παίρνει ο Donald Trump και αναλαμβάνει πλέον ως ο 45ος πρόεδρος των Η.Π.Α.

 Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου ήταν ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, ενώ απευθυνόμενος σε όσους δεν τον ψήφισαν ζήτησε τη βοήθειά τους για να ενώσουν τις ΗΠΑ.
Ο Τραμπ δήλωσε ότι η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον τον πήρε τηλέφωνο για να τον συγχαρεί για τη νίκη του και εκείνος από την πλευρά του τη συνεχάρη για τη σκληρή μάχη που έδωσε.



 Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, οι ξεχασμένοι άνδρες και γυναίκες των ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον ξεχασμένοι, ενώ πρόσθεσε ότι θα ανοικοδομήσει τα κέντρα των πόλεων, τους αυτοκινητόδρομους και τις υποδομές. Με αυτόν τον τρόπο ο Τραμπ εκτιμά ότι θα δοθεί δουλειά στους ανθρώπους.
  Επιτέλους θα φροντίσουμε τους βετεράνους μας, τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινήσει ένα σχέδιο εθνικής ανάπτυξης και ανανέωσης, καθώς διαθέτει, όπως είπε, ένα πολύ καλό οικονομικό πλάνο, ώστε να διπλασιάσει την ανάπτυξη της χώρας και να ενισχύσει την οικονομία της.


 Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί την επόμενη μέρα της εκλογής Τραμπ στις ΗΠΑ και η ελληνική "κυβέρνηση" που προφανώς θεωρούσε την εκλογή την Χίλαρυ δεδομένη. Ο μπουχέσας "υπουργός Άμυνας" της Ελλάδας  Πάνος Καμμένος, μέσω twitter ανέφερε «συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο Τραμπ, σημαντική η θέση πλέον του Ελληνοαμερικανού Γιώργου Παπαδόπουλου για την Ελλάδα».

 Ακολούθως και η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν συνεχάρη μέσω του Twitter «τον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και τον ελεύθερο αμερικανικό λαό».

 Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος απέστειλε σήμερα συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις θα βελτιωθούν.


 Παράλληλα μαζί με τα συγχαρητήρια των Ευρωπαίων ηγετών προς τον νέο πρόεδρο των Η.Π.Α, άρχισαν και τα "μακροβούτια" των διεθνών χρηματιστηρίων. Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές προκαλεί σοβαρές αναταράξεις σε όλες τις αγορές του κόσμου, με τους επενδυτές να τρέχουν μαζικά σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων.

 Το μεξικανικό πέσο -ένα νόμισμα που χαρακτηρίστηκε «βαρόμετρο» για την εξέλιξη των αμερικανικών εκλογών- έπεσε νωρίτερα σε ιστορικό χαμηλό, υποχωρώντας έως και 11% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, ενώ το γεν έκανε ράλι που ξεπέρασε και το 3,5% και ο χρυσός έφτασε να κάνει το μεγαλύτερο ράλι του από τον Ιούνιο με κέρδη που άγγιξαν και το 4,8%, όταν οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του Brexit.
Στον αντίποδα, τα futures του Dow Jones έφτασαν να κάνουν «βουτιά» έως και 800 μονάδων, ο Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες που ξεπέρασαν το 5%, ενώ στην Ευρώπη ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 2,1%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου 2,1%, ο δείκτης CAC του Παρισιού 3% και 1,6% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, με τον τραπεζικό κλάδο να υποχωρεί κατά 3,9% στο άνοιγμα.


real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.