ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

T-14 Armata: Το νέο ρωσικό άρμα μάχης ανησυχεί τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες (βίντεο)

Ονομάζεται T-14 Armata και είναι το πρώτο άρμα μάχης που σχεδίασε ο ρωσικός στρατός μετά το Τ-72 του 1973 και έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών που το έχουν χαρακτηρίσει ως «την πλέον επαναστατική αλλαγή στο σχεδιασμό των τανκ κατά τα τελευταία πενήντα χρόνια».

Σύμφωνα με αξιωματούχους της βρετανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, το νέο ρωσικό τανκ, το οποίο οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως «σούπερ τανκ», είναι ανώτερο από οιοδήποτε άρμα μάχης που είναι σήμερα διαθέσιμο στις χώρες του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι είναι ταχύτερο ελαφρύτερο και μικρότερου προφίλ από τα αντίστοιχα υπάρχοντα άρματα.

Σύμφωνα με απόρρητο σημείωμα που επικαλείται η κυριακάτικη Telegraph, το τανκ έχει τη δυνατότητα αυτόματου οπλισμού του πυργίσκου (ο οποίος ελέγχεται ψηφιακά) με διαφόρων ειδών βλήματα, και παρέχει ενεργή προστασία στο πλήρωμα, αν το άρμα βληθεί στη διάρκεια μάχης, διασφαλίζοντας την επιβίωσή του, πέραν του ότι η θωράκισή του θεωρείται εξαιρετική.



 pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.