ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Παναθηναϊκός Superfoods - ΑΕΚ 80-70: Την «καθάρισε» ο Καλάθης

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» επέστρεψε στις πολύ καλές εμφανίσεις και τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους, πέντε ασίστ, τρία ριμπάουντ, ένα κλέψιμο, μία τάπα κι ένα μόλις λάθος οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη.

Οι «πράσινοι» έκαναν το 1-0 στην ημιτελική σειρά με τους αντιπάλους τους και πλέον οι δύο ομάδες θα συναντηθούν την προσεχή Κυριακή (14/5, 17.00) στο ίδιο γήπεδο, με την πρόκριση να κρίνεται στις τρεις νίκες.


Πολύ καλή απόδοση και από τον Κρις Σίνγκλετον με 14 πόντους, ενώ από την πλευρά των ηττημένων διασώθηκε ο Μαυροειδής με 18 πόντους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε άνετα παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ άστοχος έξω από τη γραμμή των 6,75μ. σκοράροντας μόλις μία φορά σε 15 προσπάθειες.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε όπως έπρεπε το παιχνίδι με την ΑΕΚ και δεν άφησε να φανεί η αγωνιστική απραξία των τελευταίων 15 ημερών. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν την ικανότητα του Κρις Σίνγκλετον στο σκοράρισμα και «τάισαν» τον Αμερικανό με διαδοχικές πάσες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σκοράρει εννιά γρήγορους πόντους και να έχει διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το 13-7 που ήταν το σκορ στο 6’ όταν ο αγώνας διακόπηκε λόγω τηλεοπτικού τάιμ άουτ. Οι τυπικά γηπεδούχοι συνέχιζαν να κυριαρχούν στο παρκέ του ΟΑΚΑ κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει στους δέκα (17-7, 19-9, 21-11), για να ολοκληρωθεί τελικά το πρώτο δεκάλεπτο με 23-15, καθώς ο Δημήτρης Μαυροειδής σημείωσε έξι διαδοχικούς πόντους για την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Η ΑΕΚ μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο στη δεύτερη περίοδο ευστόχησε σε τέσσερα τρίποντα. Το πρώτο από τον Μπραντ Νιούλεϊ και στη συνέχεια τρία διαδοχικά από τον Μάικλ Ντίξον. Οι διαδοχικές «βόμβες» έφεραν την Ένωση μπροστά με 27-25, αλλά η απάντηση ήταν άμεση από τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ που ισοφάρισαν σε 27-27 με τον Γκιστ και 29-29 χάρη σε δύο βολές του Παππά. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν ξεκάθαρα στο επιθετικό κομμάτι, καθώς σε ολόκληρο το δεύτερο κομμάτι του αγώνα το «τριφύλλι» σημείωσε όλους κι όλους δώδεκα πόντους. Την ίδια στιγμή ο «Δικέφαλος» βρήκε στόχο συνολικά σ’ έξι τρίποντα και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 35-39.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αποφασισμένος να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Η μπάλα πέρασε κοντά στο καλάθι κυρίως μέσω ντράιβ των περιφερειακών, ενώ με δύο βολές του Χαραλαμπόπουλου το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ πέρασε μπροστά με 43-41 στο 22’. Οι δύο ομάδες συναγωνίζονταν η μία την άλλη στα λάθη κι έτσι στο 26’ υπήρξε το τηλεοπτικό τάιμ άουτ του δευτέρου ημιχρόνου, με τους τυπικά γηπεδούχους να έχουν ένα προβάδισμα δύο πόντων (45-43). Διαδοχικοί πόντοι του Καλάθη έστειλαν την διαφορά στους έξι (51-45), αλλά ο Ούκιτς μείωσε με το πρώτο του τρίποντο του στον αγώνα. Το φόλοου του Μπουρουση στο 28’ διαμόρφωσε το 55-48 και ο Μανωλόπουλος κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ωστόσο η κίνηση αυτή δεν είχε ως αποτέλεσμα, καθώς στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 60-50 και πλέον οι κυπελλούχοι Ελλάδας είχαν τον πρώτο λόγο για να ανοίξουν το σκορ στην ημιτελική σειρά.

Το νερό είχε μπει στο... αυλάκι. Το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ μάλιστα βρήκε στόχο σε τρίποντο μετά από δώδεκα αποτυχημένες προσπάθειες και η διαφορά έφτασε και στους δώδεκα πόντους. Παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε με τον Καλάθη να αποτελεί τη μοναδική σίγουρη λύση επιθετικά. Ωστόσο ένα σουτ τριών πόντων του Σάκοτα ανάγκασε τον Καταλανό τεχνικό να πάρει τάιμ άουτ στο 36’, καθώς η Ένωση είχε πλησιάσει στους έξι πόντους (72-66). Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» διαμόρφωσε το 74-66 και ο Τζέιμς με φλόουτερ έστειλε την διαφορά ξανά στους δέκα (76-66) βάζοντας τέλος στα όνειρα των τυπικά φιλοξενούμενων για κάτι καλό. Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει στο τελευταίο δίλεπτο και οι «πράσινοι» έκαναν το 1-0 με 80-70.

Δεκάλεπτα: 23-15, 35-39, 60-50, 80-70

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Φελντέιν 8, Χαραλαμπόπουλος 6, Μπουρούσης 11, Καλάθης 23 (1), Σίνγκλετον 14, Ρίβερς 2, Τζέιμς 12, Φώτσης, Παππάς 2, Γκιστ 2

ΑΕΚ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Ούκιτς 5 (1), Βασιλειάδης 2, Λαρεντζάκης 2, Μαυροειδής 18, Μαυροκεφαλίδης 5 (1), Μακ Γκραθ 2, Ελονού 2, Μιλόσεβιτς 2, Ντίξον 15 (3), Νιούλεϊ 3 (1), Σάκοτα 14 (4).


leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.