σλ

τεστ

ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

Ένα «κλινικά νεκρό» κράτος, μπορεί και «βάζει» φωτιές!


του Νίκου Νικολόπουλου

Μόνο έκπληξη δεν είναι οι καλοκαιρινές πυρκαγιές. Αναρίθμητες εγκληματικές συμπεριφορές των τελευταίων δεκαετιών, οδηγούν στην εκδικητική συμπεριφορά της φύσης. Η ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική οφείλεται στην ανύπαρκτη αντιπυρική παιδεία και προστασία.

Ανεξέλεγκτες χωματερές και σκουπιδότοποι με εύφλεκτα υλικά και τζάμια, πολεοδομική αναρχία οικοπεδοφάγοι αποθρασυνόμενοι από τη χρόνια ατιμωρησία και τη διαρκή νομιμοποίηση αυθαιρέτων, κτηνοτρόφοι και λίγοι σαλεμένοι πυρομανείς είναι το εύφλεκτο μείγμα, μαζί με κάποιους ασυνείδητους κατοίκους που δεν συγκινούνται να καθαρίσουν τα κτήματα και τις αυλές τους από την ξεραϊλα των φυτών.


Κοινός παρανομαστής: Ανυπαρξία εφαρμογής κανόνων κράτους. Ατιμωρησία. Κυβερνητική και ατομική ασυνειδησία.

Το συντονιστικό ήταν ασυντόνιστο επί ώρες, η Πυροσβεστική έκανε 9 ώρες να ενημερώσει τους πολίτες για την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών, επί ώρες περίμεναν το Λιμενικό για να τους σώσει, οι κάτοικοι Νέου Βουτζά και Μάτι στην παραλία παρέμειναν αποκλεισμένοι.

Δυστυχώς όλοι καταλάβαμε πως δεν υπάρχει ούτε σχέδιο οργάνωσης και επέμβασης των εθελοντικών ομάδων, ούτε έλεγχος των Περιφερειών, ούτε και των δημάρχων, που οφείλουν να  προστατεύουν τις περιοχές τους από τη φωτιά, που είναι και ο «μόνιμος» καλοκαιρινός επισκέπτης στη χώρα.

Τις φωτιές τις βάζει το αιώνιο ελληνικό κράτος. Υπό οποιοδήποτε κόμμα. Με την ανοργανωσιά του, την αδιαφορία του και την ανοχή του, στους καταπατητές που τους εγκαθιστά στον εύφλεκτο παράδεισο με νομικά τερτίπια, ενώ στην πραγματικότητα τους έχει εγκαταστήσει σε μία εν δυνάμει κόλαση.

Το κράτος μας, με τεράστιες ευθύνες όλων όσων είχαν εξουσία, είναι πια κλινικά νεκρό.

Τα τεράστια υπερπλεονάσματα των προηγούμενων ετών προέκυψαν από το ψαλίδισμα των δημόσιων επενδύσεων, που παρόλο τον στραβό και κοστοβόρο τρόπο, διατηρούσαν εν ζωή το ελληνικό κράτος.

Την περικοπή των δημόσιων επενδύσεων την πληρώνουμε στις πλημμύρες, τις πυρκαγιές και τις υπόλοιπες καταστροφές και θα τις πληρώσουμε ακόμα πολύ ακριβά στο μέλλον, στην υγεία, την παιδεία κ.α.

Στον πτητικό στόλο μεγάλο ποσοστό αεροπλάνων & ελικοπτέρων δεν μπορούν να συνδράμουν λόγω βλαβών. Ο στόλος της Πυροσβεστικής έχει χρόνια να ανανεωθεί (χαρακτηριστική η καταγγελία πυροσβεστών που κλήθηκαν να παραλάβουν οχήματα 40 ετών)! Τα ίδια χάλια και με τον ατομικό εξοπλισμό των πυροσβεστών.

Για να μην αναφέρουμε το κλίμα διάλυσης και νεποτισμού που κυριαρχεί σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως και το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά οι υπηρεσίες ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του πολίτη πιάστηκαν στον ύπνο.

Είναι επιτακτική ανάγκη της απαιτούμενης χρηματοδότησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και των Δήμων, καθώς και προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την προστασία των δασών μας, του περιβάλλοντος της περιουσίας του λαού και της ανθρώπινης ζωής.

Δεν προσπαθήσαμε να ανιχνεύσουμε ούτε τους λόγους, που μας εμπόδισαν να απαντήσουμε στην συμφορά της Ηλείας.

Ας το κάνουμε τώρα έστω για την Αττική. Πρέπει να εξετάσουμε ποιες  βοήθειες μπορεί να δώσει η τεχνολογική πρόοδος στην αντιπυρική άμυνα.

Να ελέγξουμε εάν πρέπει να περάσουμε σε ανελαστική και αυστηρότατη πολιτική απέναντι στην αταξία της δόμησης.

Να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο εξειδικευμένης προστασίας στις περιαστικές περιοχές, που να επιβάλλεται με την σχολαστικότητα με την οποία η Πολιτεία εισπράττει λογαριασμούς και φόρους.

Τέλος, να αποκτήσουμε ένα σχέδιο εκκένωσης εκτεταμένων περιοχών.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...