ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

"Μένουμε Ευρώπη"... και ας καούμε ζωντανοί!

 Έκτη μέρα σήμερα απο την φονική πυρκαγιά στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής και η Ελλάδα μετράει ακόμα τις πληγές της και μάλλον θα τις μετράει για πολύ καιρό ακόμα.

 87 επίσημα νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της συμφοράς και ένας αδιευκρίνιστος αριθμός αγνοουμένων. Και απόβαση στην Νορμανδία να κάναμε το 1944, τόσους νεκρούς δεν θα είχαμε.

 Ανείπωτη τραγωδία! Χιλιάδες κατοικίες κατεστραμμένες απο την φονική πυρκαγιά αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Αυτές θα ξαναγίνουν. Τις ψυχές όμως που χάθηκαν δεν θα τις φέρει πίσω κανείς. Με μεγάλη θλίψη προβλέπω ότι θα θρηνήσουμε ακόμα πολύ περισσότερες στο προσεχές μέλλον.

 Άδικα κατηγορούμε την κυβέρνηση ότι δεν υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης. Προφανώς υπήρχε. Παντού υπάρχουν. Ακόμα και στην Μιανμάρ και το Ισλαμαμπάντ. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν τα μέσα για να πραγματοποιηθούν αυτά τα σχέδια. Και πως να υπάρχουν αφού όλα τα κονδύλια πάνε στο υπερταμείο των δανειστών και διεθνών τοκογλύφων. Ούτε για πετρέλαιο στα πτητικά μέσα δεν μας αφήνουν να βάλουμε. Πως θα πετάξουν τα Κανανταίρ με αέρα κοπανιστό?

 Είμαι σίγουρος πάντως ότι κανένας πολίτης δεν πιστεύει ότι και αυτή η πυρκαγιά, όπως και οι προηγούμενες, ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Μια πληροφορία ότι και καλά η πυρκαγιά προκλήθηκε απο βραχυκύκλωμα κάποιων καλοδίων της ΔΕΗ, είναι ανεπιβεβαίωτη αλλά δεν πείθει και κανέναν.

 Το υπέδαφος των περιοχών αυτών που κάηκαν στην Ανατολική Αττική είναι πλούσιο σε μεταλλεύματα και κυρίως σε βωξίτη. Πριν καμιά δεκαριά χρόνια, οικονομικοί κολοσσοί τύπου Λάτση, Βαρδινογιάνη, Μπόμπολα, Αλαφούζου (οικονομικοί παράγοντες που στηρίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση), ζητούσαν να τους παραχωρηθεί η περιοχή της Ανατολικής  Αττικής που κάηκε για να κάνουν εξορύξεις. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν τους άκουσαν, αντιθέτως έδιναν πολεοδομικές άδειες  προκειμένου να χτιστούν οικίες χωρίς πολεοδομικό σχέδιο, όπου θέλει ο καθένας και ιδού τα αποτελέσματα. Κάποτε το κακό θα γίνει, αλλά σίγουρα το κακό δεν ήρθε τυχαία. Οι ίδιοι αυτοί οικονομικοί κολοσσοί, αν όχι με την συνεργία σίγουρα με την ανοχή της κυβέρνησης, κάψανε τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής προκειμένου να χαρακτηριστούν μη κατοικίσημες και να παραχωρηθούν οι εκτάσεις σε εταιρίες εξόρυξης μεταλλευμάτων.

 Δεν τους ενδιαφέρει αν σκοτωθεί κόσμος. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά αξία μπροστά στο κέρδος. Προφανώς δεν ενδιαφέρει τις εταιρίες η ανθρώπινη ζωή, αλλά ούτε την εκάτοστε κυβέρνηση? Όλο το "πολιτικό σύστημα" να αδιαφορεί τόσο επιδεικτικά για τις ζωές των πολιτών? Αλλά και αυτό χέστηκε για τους πολίτες. Το δεκάρικο να "τσιμπάνε" κάθε μήνα και δεν πα να γαμηθεί η χώρα και οι πολίτες της. 100 ψηφοφόροι λιγότεροι δεν λέει και τίποτα...

 Αίσθηση έκανε η παντελής έλλειψη "αλληλέγγυων" και των ξακουστών Μ.Κ.Ο. Βέβαια έχουν να ασχοληθούν με την μεγάλη μπίζνα της διακίνησης λαθρομεταναστών στο Αιγαίο. Εκεί είναι τα λεφτά. Θα κάτσουν τώρα να ασχοληθούν με τους γερόντους και τα παιδιά που καίγονται? Εδώ ο ίδιος κρατικός μηχανισμός δεν κινητοποιήθηκε έγκαιρα και ολιγόρησε, οι ξένοι πράκτορες των Μ.Κ.Ο θα τους έσωναν?

 Το "πολιτικό σύστημα", αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων (αιγοπροβάτων) πολιτών, κύρηξε ένα τριήμερο πένθος, έκανε και καμιά 5-6 συνεντεύξεις τύπου, έβγαλε και μερικά οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης των πυρόπληκτων και όλα μέλι γάλα. Τι να λέει που κάηκαν μερικά γερόντια (θα γλυτώσουμε και συντάξεις έλεγε ο Λοβέρδος), μερικά παιδάκια? Θα απαλύνει τον πόνο μας ο Τζανακόπουλος με μερικές χιλιάδες ευρώ. Αναπάντητο βέβαια παραμένει το ερώτημα αν πήρε την έγκριση της τρόικας ο Τσίπρας προκειμένου να εξαγγείλει αυτά τα "ανακουφιστικά" οικονομικά μέτρα.

 Εν κατακλείδη, όσοι "μένουμε Ευρώπη" αυτές τις συμφορές θα υποστείτε. Αυτό είναι το τίμημα για να παραμείνεις στην Ευρωζώνη. Η χώρα άλλα λεφτά δεν έχει, πλέον θα πληρώνει σε ζωές το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.