ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε η κυβέρνηση – Αναβλήθηκε η περιοδεία του Τσίπρα

Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε και επίσημα η κυβέρνηση, μέσω του αντιπροέδρου της Γιάννη Δραγασάκη, έπειτα από την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη αναβάλλεται και η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη.


«Η αυριανή περιοδεία και ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στα Ιωάννινα αναβάλλονται, λόγω της συζήτησης στη Βουλή», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όταν προ ημερών είχε πει στο Κοινοβούλιο πως στην περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση στραφεί κατά του κ. Πολάκη, τότε θα «μετατρέψει» τη συζήτηση σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

«Λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες επικείμενες εκλογές, η ΝΔ επιχειρεί να αποφύγει τα κρίσιμα επίδικα των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, επιμένοντας στη μικροπολιτική και τα εύκολα επικοινωνιακά τεχνάσματα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει καταλάβει ότι κάθε επιχείρημά της για την οικονομία καταρρέει, γι’ αυτό αποφεύγει τη συζήτηση ουσίας. Στο 3ήμερο της πρότασης εμπιστοσύνης όμως, θα συζητηθούν όλα» κατέληξε ο κ. Δραγασάκης.

Την προσεχή Τετάρτη, 8 Μαΐου, αναμένεται να ξεκινήσει στην Ολομέλεια η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής, 10 Μαΐου, με ονομαστική ψηφοφορία. Το χρονοδιάγραμμα αυτό αποφασίστηκε, κατ” αρχήν, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε σήμερα, με δεδομένη τη δήλωση του πρωθυπουργού πως οποτεδήποτε κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος μέλους της κυβέρνησης, θα υποβληθεί πρόταση εμπιστοσύνης, και με δεδομένη την δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι θα υποβληθεί πρόταση μομφής σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, την πρώτη ημέρα επανέναρξης των εργασιών της Ολομέλειας.

Εφόσον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέσει στην αποψινή συνεδρίαση της Ολομέλειας την πρόταση μομφής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναμένεται να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση προχωρά σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 18.00 την Τετάρτη με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα μιλήσει και πάλι την Παρασκευή, προτού ξεκινήσει η προβλεπόμενη ψηφοφορία.

Οι διατάξεις για τις 120 δόσεις, που αναμένεται να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή, θα εισαχθούν για συζήτηση και επεξεργασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές την Τετάρτη 8 Μαΐου και την Πέμπτη 9 Μαΐου. Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.


crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.