ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Πολυφαινόλες και Ευεργετικές ιδιότητες

Τί είναι οι περίφημες πολυφαινόλες και οι φαινόλες και ποιές οι ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας;


Το φρέσκο και σωστά επεξεργασμένο άθερμο ελαιόλαδο με άθερμη και χωρίς νερό ψυχρή έκθλιψη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα πολυφαινόλων.

Πολυφαινόλες είναι ένα σύμπλεγμα συστατικών που περιέχει ο ελαιοκαρπός και σε αυτό αποδίδεται η θολή όψη και η πικρή γεύση του ελαιολάδου, η ελιά δημιουργεί στον καρπό της την ανάπτυξή των πολυφαινόλων για να τον προστατεύσει από τον ήλιο που προκαλεί οξείδωση.

Οι πολυφαινόλες, όπως και οι τοκοφερόλες είναι υπέροχα αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό μας, δρουν και προστατεύουν από την οξείδωση τα λιπαρά οξέα της χοληστερόλης, γι’ αυτό και το ελαιόλαδο θεωρείται φάρμακο για την υγεία μας και βοηθά στην άριστη λειτουργία του.

Φαινόλες ονομάζονται οι ενώσεις που περιέχουν τουλάχιστον έναν βενζολικό δακτύλιο και ένα ή περισσότερα υδροξύλια στον βενζολικό δακτύλιο.

Οι φαινόλες παρουσιάζουν έντονη αντιοξειδωτική δράση. Λόγω της αντιοξειδωτικής τους δράσης συμβάλλουν στην παρεμπόδιση ή στην επιβράδυνση της οξείδωσης των ελαίων.

Στην πληθωρική αντιοξειδωτική σταθερότητα του άθερμου ελαιολάδου, οφείλεται η υψηλή συγκέντρωση ελαϊκού οξέος και η χαμηλή περιεκτικότητα των τριγλυκεριδίων σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, καθώς και στα επίπεδα των φαινολικών συστατικών με αντιοξειδωτική δράση.

Να τι κάνουν οι Φαινόλες: αυξάνουν την αντίσταση στην οξείδωση.

Στερόλες: εμποδίζουν την απορρόφηση της χοληστερόλης από το έντερο.

Καροτένια: βοηθούν την ανάπτυξη του κυττάρου και την αιμοποίηση και επιταχύνουν τη διαδικασία της επούλωσης.

Τερπενικές αλκοόλες: βοηθούν στην αποβολή της χοληστερόλης.

Τοκοφερόλες: εμποδίζουν την αυτο-οξείδωση.

Β-καροτίνη: αντιοξειδωτική και απαραίτητη για την όραση.

Ο πράσινος χρυσός ή υγρός χρυσός όπως ονομάζουμε το άθερμο ελαιόλαδο, εγγυάται άφθονη ευεργεσία στην ανθρώπινη υγεία.

Η Ελλάδα με το εύκρατο κλίμα και τα εδάφη της, παράγει το καλύτερο άθερμο ελαιόλαδο στον κόσμο.

Μην ξεχνάτε πως ο καρπός της ελιάς είναι φρούτο με χυμό. Η θρεπτική του αξία και η συμβολή του στην υγεία, είναι πλέον αναγνωρισμένη παγκοσμίως και οι επιστημονικές τεκμηριώσεις ευρέως γνωστές.

Κάποιες από τις ευεργετικές ιδιότητες του άθερμου ελαιόλαδου είναι η μείωση κακής χοληστερόλης, η πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, η πρόληψη του καρκίνου, η μείωση της δυσπεψίας, η ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος και των εγκεφαλικών κυττάρων, η υγεία στο δέρμα και στα μαλλιά λόγω της αντιοξείδωσης των κυττάρων και των πολλών βιταμινών, μείωση της αρτηριακής πίεσης, επιδρά θετικά στην σωστή ανάπτυξη των παιδιών, καθυστερεί την γήρανση των κυττάρων, βοηθά σε διαταραχές του πεπτικού συστήματος και του μεταβολισμού, είναι συμπλήρωμα υψηλής διατροφικής αξίας του μητρικού γάλακτος, περιέχει λιποδιαλυτικές βιταμίνες, βοηθάει στα τσιμπήματα από τα έντομα, χρησιμοποιείται από την εποχή του Ιπποκράτη ως εξαιρετικό καλλυντικό και πολλά άλλα που μπορείτε να διαβάσετε από ιατρούς σε όλο τον κόσμο.

Τα ψυχρής έκθλιψης ελαιόλαδα ξεχωρίζουν από το άρωμα, το χρώμα, και τη γεύση τους. Η οξύτητά τους είναι ιδιαίτερα χαμηλή πάντα κάτω του 0,3%.

Είναι πλούσια σε στερόλες (κυρίως β-σιτοστερόλη) και σε λιπαρά οξέα, κυρίως ελαϊκό οξύ (ω-9), λινολενικό οξύ (ω-3) και λινελαϊκό οξύ (ω-6). Χαρακτηριστική είναι η περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε), βιταμίνη C, καροτινοειδή (β-καροτένιο, ξανθοφύλλη), φαινόλες και πολυφαινόλες.

Μία κουταλιά άθερμο ελαιόλαδο τη μέρα, συνιστούν οι ειδικοί, για καλύτερη υγεία και μακροζωία!

Το άθερμο ελαιόλαδο δεν έχει καθόλου τυχαία πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή. Παρέχει στον οργανισμό μας πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες και ευεργετικά μονοακόρεστα λιπαρά απαραίτητα για τον οργανισμό. Επίσης, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και των ματιών και επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Στο νέο τους βιβλίο με τίτλο «Eat Better Live Longer» (Να τρώτε πιο σωστά για να ζήσετε περισσότερο), η γιατρός Σάρα Μπριουέρ και η διαιτολόγος Τζουλιέτ Κέλλοου περιγράφουν πώς ο «υγρός χρυσός», όπως συχνά αποκαλείται το άθερμο ελαιόλαδο, μπορεί να χαρίσει περισσότερα χρόνια ζωής και να προστατεύσει από σοβαρές ασθένειες.

Όπως εξηγούν οι δύο ειδικοί, τα αντιοξειδωτικά του άθερμου ελαιόλαδου είναι δυνατό να αποτρέψουν ή να επιβραδύνουν την ανάπτυξη του καρκίνου και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού. Οι παθήσεις αυτές αποτελούν τις πιο κοινές αιτίες θανάτου σε παγκόσμια κλίμακα.

«Αναλυτική επισκόπηση επιστημονικών ερευνών έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσοι καταναλώνουν συστηματικά ελαιόλαδο διατρέχουν 34% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν οποιαδήποτε μορφή καρκίνου και κυρίως καρκίνο του μαστού συγκριτικά με όσους καταναλώνουν πολύ μικρές ποσότητες» δηλώνει η Δρ Μπριουέρ.

Επίσης, το άθερμο ελαιόλαδο μετριάζει τις βλαβερές επιδράσεις της ανεβασμένης χοληστερόλης, της υπέρτασης και ασθενειών της τρίτης ηλικίας και παράλληλα μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία.

Όλα όσα αναφέρουν η Μπριουέρ και η Κέλλοου στο βιβλίο τους τεκμηριώνονται από δεκάδες επιστημονικές μελέτες, οι οποίες έχουν αποδείξει ότι το άθερμο ελαιόλαδο μας βοηθά να αποφύγουμε θανατηφόρες ασθένειες.

Όπως επισημαίνουν όμως οι δύο ειδικοί, λόγω της υψηλής ενεργειακής αξίας του άθερμου ελαιολάδου, οι θερμίδες του φτάνουν περίπου τις 100 ανά κουταλιά της σούπας, καλό είναι να το καταναλώνουμε με μέτρο. Ημερήσια κατανάλωση: 1 κουτάλι της σούπας 8ml ωμό, κάθε πρωί με άδειο στομάχι.


                                 ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

ΑΘΕΡΜΟ ΑΓΡΙΕΛΑΙΟ    ΑΘΕΡΜΟ ΚΟΡΩΝΕΙΚΟ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ      ΑΘΕΡΜΟ ΚΟΡΩΝΕΙΚΟ

*Οι λέξεις ή οι προτάσεις που είναι χαρακτηρισμένες με γαλάζιο χρώμα λειτουργούν ως μπουτόν, πατήστε πάνω τους και σας μεταφέρουν στην εξήγηση της λέξης η πρότασης.

Βρείτε μας στο facebook https://www.facebook.com/agroil.gr/

agroil.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.