ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Βουρ στον "πατσά"! Πολεμικά σκάφη των Η.Π.Α "εισέβαλαν" στον Περσικό Κόλπο


Ασφυκτικό πρέσινγκ δημιουργούν οι Η.Π.Α εναντίον του Ιράν, ενισχύοντας τις ναυτικές δυνάμεις της με δύο αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων βλημάτων, εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Τόμαχοκ.

 Τα δύο αντιτορπιλικά το USS McFaul (DDG-74) και το USS Gonzalez (DDG-66), εισήλθαν στον Περσικό Κόλπο, διασχίζοντας τα Στενά του Ορμούζ σήμερα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς την Ιρανική κυβέρνηση, για την αποφασιστικότητα των Η.Π.Α.

 Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, ενημέρωσαν ότι τα πολεμικά πλοία διέσχισαν τα Στενά δίχως να ενοχληθούν από το Ναυτικό του ιρανικού Σώματος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς.

 Τα πλοία βρίσκονται επί του παρόντος κοντά σε άλλα αμερικανικά πλεούμενα που αναπτύσσονται για να αντιμετωπίσουν αυτό που η Ουάσιγκτον χαρακτηρίζει ως «ιρανική ετοιμότητα να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων».

 Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ναυτικό Ινστιτούτο (USNI), η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln λειτουργούσε στα ανοιχτά του Ομάν, ενώ το USS Kearsarge (LHD-3) βρισκόταν στα ανοιχτά των ακτών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κοντά στην είσοδο του Περσικού Κόλπου.

 Η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης κλιμακώθηκε πρόσφατα, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενισχύσει τη στρατιωτική τους παρουσία στον Περσικό Κόλπο με το αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln και μια επιχειρησιακή ομάδα βομβαρδιστών, προκειμένου να στείλουν «ένα σαφές και αδιαμφισβήτητο μήνυμα» στο Ιράν.

 Η Ουάσιγκτον ενέκρινε επίσης την επιπλέον ανάπτυξη πυραυλικού αμυντικού συστήματος Patriot και ενός αμφίβιου πολεμικού πλοίου Arlington στην περιοχή. Το Ιράν καταδίκασε τις αμερικανικές κινήσεις ως «ψυχολογικό πόλεμο» και εξέφρασε επανειλημμένως την ετοιμότητά του να αντιδράσει σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης.

crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.