ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Νέο "όχι" για την άδεια Κουφοντίνα

Να μη χορηγηθεί νέα άδεια (σ.σ 7η κατά σειρά) στον Δημήτρη Κουφοντίνα επιμένει η Εισαγγελία Βόλου, παρά την πρόσφατη αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου στο βούλευμα, με το οποίο είχε απορριφθεί το σχετικό αίτημά του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική άρνηση, στηρίζεται σε νέα δίωξη που έχει ασκηθεί κατά του πολυισοβίτη της 17 Νοέμβρη, για συνδρομή σε στάση κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα στον Δημήτρη Κουφοντίνα αποδίδεται η κατηγορία της απλής συνέργειας (δια ψυχικής συνδρομής) σε βαθμό κακουργήματος, στη στάση κρατουμένων που μάλιστα φέρεται να έγινε σε άλλο κτίριο της φυλακής, επειδή συνυπέγραψε ανακοίνωση συμπαράστασης με άλλους συγκρατούμενούς του σε απεργό πείνας.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι με το νέο Ποινικό Κώδικα που ισχύει από την 1η Ιουλίου 2019, το αδίκημα της «στάσης κρατουμένων» (174 ΠΚ) δεν είναι πλέον κακούργημα, αλλά πλημμέλημα, επομένως δεν αποτελεί κώλυμα για τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενο και εδώ φαίνεται καθάρα η πολιτική σκοπιμότητα που υπάρχει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.