ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Καρκίνος οισοφάγου: Τα συμπτώματα που θα σας στείλουν άμεσα στον γιατρό

Ο καρκίνος του οισοφάγου, θεωρείται εξαιρετικά επιθετικός καθώς προκαλεί σε σύντομο χρόνο μεταστάσεις στους λεμφαδένες.

Ο καρκίνος του οισοφάγου, πλήττει περισσότερο τους άνδρες από τις γυναίκες, ενώ είναι πολύ συχνός, μετά τα 70 και διακρίνεται σε δύο τύπους, στο αδενοκαρκίνωμα και στο καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων.


Ο καρκίνος του οισοφάγου, όταν είναι σε αρχικό στάδιο συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα αν και υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις, όπως είναι:

- δυσκολία στην κατάποση

- ξαφνική απώλεια κιλών

- δύσπνοια

- πόνος στην μέση του στέρνου

- κόπωση

- έντονος βήχας

- ανορεξία

- βραχνάδα

- λόξιγκας

- εμετός

- αιματέμεση

- άλγος που αντανακλά στην πλάτη

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μια παθολογική κατάσταση που έχει ενοχοποιηθεί για καρκίνο του οισοφάγου.

Η δυσκολία στην κατάποση εμφανίζεται όταν η κακοήθεια έχει ήδη προκαλέσει μεταστάσεις στους λεμφαδένες. Αρχικά ξεκινά ως δυσκολία στην κατάποση στερεών τροφών και όταν πια η νόσος έχει εξαπλωθεί, ο ασθενής δεν μπορεί να καταπιεί ούτε υγρά.


Για την αντιμετώπιση του καρκίνου του οισοφάγου, ο θεράπων ιατρός μπορεί να συστήσει ριζική χειρουργική αφαίρεση και ανάλογα με το στάδιο της νεοπλασίας, χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία (ή και συνδυασμό αυτών) που επιβραδύνουν την περαιτέρω ανάπτυξη των όγκων.

Συνήθως, οι θεραπευτικές μέθοδοι λειτουργούν ανακουφιστικά καθώς η διάγνωση του καρκίνου του οισοφάγου γίνεται όταν η νόσος είναι σε προχωρημένο στάδιο.


msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.