ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Η Deutsche Bank αντικαθιστά χιλιάδες υπαλλήλους με ρομπότ


Η Deutsche Bank χρησιμοποιεί ρομπότ για να αντικαταστήσει κάποιους από τους 18.000 υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν από τη γερμανική τράπεζα, μεταδίδει τους Financial News.


Ο Μαρκ Μάθιους, επικεφαλής του επενδυτικού τμήματος της γερμανικής τράπεζας, δήλωσε στους Financial News ότι οι αλγόριθμοι των συστημάτων μηχανικής μάθησης έχουν «αυξήσει μαζικά την παραγωγικότητα».

Η βρετανική εφημερίδα με έδρα το Λονδίνο αναφέρει ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα προωθεί την αυτοματοποίηση μεγάλου μέρους των υποστηρικτικών υπηρεσιών μέσω νέας στρατηγικής με την ονομασία «Operations 4.0», στο πλαίσιο του σχεδίου για την εξοικονόμηση 6,6 δισ. δολαρίων τα επόμενα τρία χρόνια. 

Τον Ιούλιο η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 18.000 θέσεις εργασίας σε βάθος τριετίας και ότι θα βάλει λουκέτο στη μονάδα πώλησης μετοχών και τη μονάδα trading. Στα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε τον Οκτώβριο, η τράπεζα εμφάνισε χρεώσεις 315 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν 15%.

Ο κ. Μάθιους ανέφερε στους Financial News ότι τα εργαλεία μηχανικής μάθησης βοήθησαν να εξοικονομηθούν «680.000 ώρες εργασίας», ενώ μέχρι τώρα η τράπεζα χρησιμοποίησε ρομπότ για την επεξεργασία 5 εκατομμυρίων συναλλαγών και 3,4 εκατ. ελέγχων.

msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.