ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Τι θέλεις???? Μέρισμα????


Τι γίνεται σε αυτό το μπουρδελοκράτος ρε πούστη μου...? Η μία κυβέρνηση χειρότερη απο την προηγούμενη. Άλλες κλείνουν συμφωνίες με τοκογλύφους, άλλες αναγνωρίζουν ανύπαρκτες εθνότητες και άλλες εκεί που ο φτωχός και ο άνεργος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, του δίνουν και μια κλωτσιά να πέσει απο κάτω. Όλες για τον πούτσο δηλαδή.


Ένα καλό είπε να κάνει και ο Κούλης χρονιάρες μέρες και αυτό του γάμησε την μάνα. Ένα μέρισμα είπε και αυτός να δώσει και έχει βάλει τόσα κριτήρια που στο τέλος θα το λάβουν ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη και η τρισάθλια Γιάννα Αγγελοπούλου.

Συγκεκριμένα Οι 5 στους 6, από όσους έλαβαν κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο του 2018 δεν θα το πάρουν φέτος, ενώ σε μεγάλες κατηγορίες χαμένων αναδεικνύονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και οι μακροχρόνια άνεργοι. Για πρώτη χρονιά από το 2015, αυτές τις γιορτές των Χριστουγέννων εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά δεν θα ζεσταθούν από μια έκτακτη ενίσχυση.

Τρείς είναι οι κύριες κατηγορίες που θίγονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις, για το κοινωνικό μέρισμα, καθώς μένουν εκτός:

- Οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι έλαβαν μεν την 13η σύνταξη τον περασμένο Μάιο, αλλά πλέον δεν γνωρίζουν πότε θα ξαναδούν στην τσέπη τους κάποιο ποσό πλην της σύνταξής τους. Κι αυτό καθώς κυβερνητικοί παράγοντες (σ.σ. υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική Θ. Σκυλακάκης) αφήνουν να εννοηθεί ότι η 13η σύνταξη, στη φετινή της μορφή οδεύει προς κατάργηση.

- Οι χιλιάδες δικαιούχοι ΚΕΑ, δηλαδή πολύ φτωχά νοικοκυριά, παρότι στις αρχικές διαρροές από κυβερνητικές πηγές, θεωρούνταν σίγουροι.

- Οι περισσότεροι από τους 483.000 μακροχρόνια ανέργους (πάνω από 12 μήνες εκτός εργασίας) που κόπηκαν, μέσω κριτηρίων, γιατί δεν έβγαινε τελικά το συνολικό ποσό, αν και ήταν ψηλά στη λίστα των υποψηφίων για διάθεση του κοινωνικού μερίσματος 2019.

- Τα ΑΜΕΑ,άνω των 24 ετών. Προφανώς ο αλλοίθωρος πρωθυπουργός, πιστεύει ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες μόλις περάσουν τα 24 θεραπεύονται ως εκ θαύματος.

Αλλά αν έχεις σύμβουλο το γίδι τον Στουρνάρα τι περιμένεις... Τα λεφτά στους πλούσιους. Ας έδινε λιγότερα σε κάποιες κατηγορίες ανθρώπων, αλλά ξέχασα... οι νεοφιλελέδες δεν κοιτάνε ανθρώπους, κοιτάνε αριθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.