ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

Αυτά είναι τα τυριά με το λιγότερο και με το περισσότερο αλάτι


Είτε ως συνοδευτικό στα μακαρόνια είτε ως σνακ μαζί με λίγο ψωμί, το τυρί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας και μας παρέχει πολύτιμο ασβέστιο.

Κάποια είδη τυριών κρύβουν όμως μια... διατροφική παγίδα, καθώς περιέχουν σημαντικές ποσότητες αλατιού.


Βρετανοί ερευνητές μελέτησαν μια τεράστια γκάμα τυριών που παράγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο ή εισάγονται από άλλες χώρες, ώστε να διαπιστώσουν ποια από αυτά έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλάτι.

Αναζήτησαν την ποσότητα αλατιού σε γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια προϊόντος για περισσότερα από 600 διαφορετικά τυριά, σύμφωνα με την ετικέτα που φέρει το εκάστοτε προϊόν ή την ετικέτα του τοπικού παρασκευαστή.

Κατά μέσο όρο, τα υπό μελέτη προϊόντα περιείχαν 1,7 (±0,58) γραμμάρια αλατιού ανά 100 γραμμάρια τυριού.

Υπήρχαν βέβαια σημαντικές διαφοροποιήσεις ανά είδος τυριού αλλά και για συγκεκριμένες μάρκες σε κάθε είδος τυριού.

Αναλυτικότερα έχουμε:


  • Το χαλούμι ήταν το τυρί με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλάτι, 2,71±0,34 γραμμάρια αλατιού ανά 100 γραμμάρια τυριού.
  • Ακολουθούσε το blue cheese με 2,71±0,83 γραμμάρια αλατιού ανά 100 τυριού, αντίστοιχα.
  • Στην τρίτη θέση βρίσκεται η φέτα, με μέση περιεκτικότητα αλατιού λίγο παραπάνω από τα 2,5 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια προϊόντος.
  •  Tο τυρί τύπου cottage ήταν αυτό με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλάτι, 0,55±0,14 γραμμάρια αλατιού ανά 100 γραμμάρια τυριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.