ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Ρωσικό Su-35 «κυνήγησε» τουρκικό F-16 στην Συρία!


Kλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία, καθώς η Μόσχα αποφάσισε να υπενθυμίσει στην Άγκυρα, ποιος πραγματικά είναι η υπερδύναμη στην περιοχή αλλά και στον πλανήτη. Ρωσικό μαχητικό Su-35 «κυνήγησε» τουρκικό F-16 στην Βόρεια Συρία, αναγκάζοντάς το να επιστρέψει στην τουρκική επικράτεια.

Όπως αναφέρουν Ρωσικές πηγές, το τουρκικό F-16 είτε προσπαθούσε να συνοδέψει από αέρος τις επίγειες δυνάμεις στη βόρεια Συρία, είτε σκόπευαν να πλήξουν τον Συριακό Στρατό που έκαναν προέλαση προς το Ιντλίμπ και το Χαλέπι. Το ρωσικό Su-35 ματαίωσε την αποστολή του, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα ότι μέχρι εδώ είναι τα όρια τα οποία μπορεί να φτάσει η τουρκική επεκτατική πολιτική.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Sohu, μόλις το τουρκικό F-16 κατευθύνθηκε προς τα σύνορα, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία χωρίς καθυστέρηση απογείωσε ένα Su-35 από την αεροπορική βάση Hmeimim.

“Το Ρωσικό Su-35 στην πραγματικότητα μπλόκαρε την είσοδο του Τουρκικού F-16 στον Συριακό εναέριο χώρο, αποτρέποντας το πέρασμά του από τα σύνορα. Ο Τούρκος πιλότος αναγκάστηκε τελικά να αποσυρθεί», προσθέτει το άρθρο.

Όπως επισημαίνει το Almasdarnews, το περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες, αλλά δεν σχολιάστηκε ούτε από την Άγκυρα, ούτε από την Μόσχα.

To Su-35 θεωρείται μακράν το καλύτερο μαχητικό στον πλανήτη σε ότι αφορά τις συνθήκες ενός «dogfight», καθώς διαθέτει εκπληκτικές ικανότητες ελιγμών.


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.