ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

"Πόλεμος" στην Ειδομένη (VIDEO)

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν από το πρωί στην Ειδομένη όταν τουλάχιστον 2.000 πρόσφυγες που μένουν στον καταυλισμό επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη που έχουν υψώσει οι Σκοπιανοί.

Σε ορισμένα σημεία οι πρόσφυγες κατάφεραν να κατεβάσουν το συρματόπλεγμα και δέχθηκαν βροχή δακρυγόνων από την πλευρά των Σκοπίων. Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του MEGA, Παναγιώτης Μανής, αρκετοί πρόσφυγες λιποθύμησαν από τα χημικά ωστόσο δεν υπήρξε υποχώρηση αλλά αντίθετα απάντηση με βροχή από πέτρες.


Μεταξύ των προσφύγων που έπεσαν πάνω στον φράχτη είναι και αρκετά παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Όπως φαίνεται στα πλάνα Σκοπιανοί αστυνομικοί πέρασαν για ελάχιστα μέτρα τον φράχτη και μάλιστα σε παράταξη μάχης για να απωθήσουν τους πρόσφυγες ακόμα και με σφαίρες καουτσούκ. Ωστόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι δεν έγινε καμία φυσική παραβίαση του ελληνικού εδάφους.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για το εάν έγινε τελικά παραβίαση ή όχι καθώς πηγές αναφέρουν ότι μετά τον φράχτη υπάρχουν άλλα πέντε μέτρα σκοπιανού εδάφους, ενώ άλλες πηγές τονίζουν πως το υπολειπόμενο έδαφος της επικράτειας των Σκοπίων είναι μόλις μισό μέτρο.

Σε κάθε περίπτωση πηγές από την ελληνική πλευρά εκφράζουν την ενόχλησή τους για τη χρήση πλαστικών σφαιρών που έπεσαν εντός του ελληνικού εδάφους και δεν αποκλείεται να υπάρξει επικοινωνία Σκοπίων - Αθήνας για το θέμα.

Η ΕΛΑΣ αναφέρει πως υπεύθυνοι για την οργανωμένη επίθεση των προσφύγων είναι αλληλέγγυοι, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα την επίδοση ψηφίσματος από ομάδα προσφύγων. Πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για Ευρωπαίους αλληλέγγυους που αποφεύγουν να διανυκτερέσουν στην Ελλάδα, αλλά διαμένουν σε γειτονική χώρα και κάθε πρωί περνούν τα σύνορα και επιστρέφουν στην Ειδομένη. Η αστυνομία επιχειρεί αυτή την ώρα να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.