ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

ΒΑΡΕΣΕ «ΚΑΝΟΝΙ» ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣ – Αφήνει πίσω του χρέη ύψους 10,27 εκατ. ευρώ

Τρίτωσε το κακό με τις πτωχεύσεις δήμων! Την πτώχευση του Δήμου Αχαρνών κήρυξε ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, καθώς ο Δήμος έχει χρέη ύψους 10,27 εκατ. ευρώ τα οποία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει, μετά και την οριστική άρνηση του Ταμείου Δανείων και Παρακαταθηκών να παράσχει νέο δάνειο.

Πρόκειται για τον τρίτο Δήμο που πτωχεύει, μετά τους δήμους Σαλαμίνας και Φαιστού, ο οποίος παίρνει πλέον το δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης.


Σε πρώτη φάση τα οικονομικά Δήμου θα εξυπηρετεί το ειδικό αποθεματικό του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε ο ισοσκελισμένος πλέον προϋπολογισμός να περνά από έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές.

Μέσα στα μέτρα εξυγίανσης που πιθανώς θα επιβάλλει το υπουργείο είναι η αύξηση των δημοτικών τελών, στα πρότυπα του Δήμου Σαλαμίνας που τα αύξησε κατά 50%, οι μετατάξεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες και οι συγχωνεύσεις νομικών προσώπων του δήμου.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο χειμώνα το υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή την οικονομική κατάρρευση του Δήμου Φαιστού, είχε προχωρήσει σε διευκόλυνση εξόφλησης σε 28 δήμους μεταξύ των οποίων ο δήμος Αχαρνών αλλά και οι δήμοι Βύρωνα, Καισαριανής, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Μεταμόρφωσης, Νίκαιας – Ρέντη, Πεντέλης, Σαλαμίνας, Καλύμνου, Σουφλίου, Διρφύων – Μεσαππίων, Ζακύνθου, Γόρτυνας, Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κοζάνης, Λουτρακίου – Αλ. Θεοδώρων, Λαρισαίων, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Ν. Πηλίου, Σκιάθου, Τοπείρου, Έδεσσας, Πάργας, Τρικκαίων και Ν. Προποντίδας.


financialbox.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.