ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Βεγγάζη: Συνεχίζονται οι σκληρότατες μάχες μεταξύ στρατού και τζιχαντιστών

Δέκα μαχητές των δυνάμεων του Χάφταρ σκοτώθηκαν χθες και δύο σήμερα σε μάχες στη δυτική Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, δήλωσε αξιωματικός των δυνάμεων του στρατηγού.

Παρά τις απώλειες αυτές «οι δυνάμεις μας κατάφεραν να προελάσουν», είπε ο αξιωματικός αυτός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο απολογισμός των απωλειών των δυνάμεων του Χάφταρ, στις συνοικίες Κανφούντα και Καουάρσα, επιβεβαιώθηκε κι από έναν δεύτερο στρατιωτικό στη Βεγγάζη.


Η Βεγγάζη αποτελεί θέατρο σχεδόν καθημερινών εχθροπραξιών τα τελευταία δύο χρόνια ανάμεσα στις δυνάμεις του Χάφταρ και ομάδες τζιχαντιστών, τις οποίες προσπαθούν να εκδιώξουν από την πόλη. Ανάμεσά τους είναι η Σούρα των Επαναστατών της Βεγγάζης, μια συμμαχία ισλαμιστών στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Άνσαρ Ασαρία –μια οργάνωση που θεωρείται προσκείμενη στην αλ Κάιντα– και το Ισλαμικό Κράτος.

Λίκνο της εξέγερσης η οποία οδήγησε στα τέλη του 2011 στην ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, η Βεγγάζη έπεσε κατόπιν στα χέρια τζιχαντιστών. Οι δυνάμεις του Χάφταρ κατάφεραν να καταλάβουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, αλλά συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν θύλακες αντίστασης.

Η Λιβύη παραμένει βυθισμένη στη βία και στις πολιτικές εντάσεις πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του συνταγματάρχη Καντάφι, που κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή επί 42 χρόνια.

Δύο αντίπαλες κυβερνήσεις διεκδικούν την εξουσία: η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), η οποία σχηματίστηκε κατόπιν μιας συμφωνίας που συνήφθη με μεσολάβηση του ΟΗΕ κι εδρεύει στην Τρίπολη, και μια αντίπαλη κυβέρνηση στο ανατολικό τμήμα της χώρας, την οποία υποστηρίζει ο Χάφταρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.