ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Κέικ με πραλίνα






ΥΛΙΚΑ για το Κέικ:


- 6 μεγάλα αυγά (χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδι)

- 1 Πρέζα αλάτι

- 125 γρ βούτυρο μαλακωμένο

- 400 γρ πραλίνα φουντουκιού

- 100 γρ τριμμένο φουντούκι

- 100 γρ κουβερτούρα λιωμένη



Υλικά για την επικάλυψη:

- 100 γρ φουντούκι

- 100 ml κρέμα γάλακτος

- 100 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός το βούτυρο, την πραλίνα φουντουκιού, τη λιωμένη σοκολάτα και έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους και το τριμμένο φουντούκι και αφήνουμε στην άκρη.

3. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι με το σύρμα μέχρι να κάνουμε μια μαρέγκα, όχι όμως πολύ σφιχτή.

4. Ρίχνουμε το ένα τρίτο της μαρέγκας στο μείγμα με τη πραλίνα φουντουκιού ανακατεύοντας με μία σπάτουλα έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα προσθέτουμε το άλλο ένα τρίτο ανακατεύοντας πολύ απαλά το μείγμα για να μη χάσει τον όγκο του και έπειτα το τελευταίο ένα τρίτο από την μαρέγκα.

5. Θέλουμε το μίγμα να είναι αφράτο και γι' αυτό το λόγο δεν ανακατεύομαι πολύ δυνατά.

6. Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκ και «βούτυροκακαώνουμε» όλη την επιφάνεια της φόρμας.

7. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε αυτή και ψήνουμε για 40 - 50 λεπτά.

8. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα χωρίς να ξεφορμάρουμε.

9. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα φουντούκια μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν το άρωμά τους (καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε φουντούκια χωρίς τη φλούδα τους). Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε ένα κρύο ταψί.

10. Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα. Μόλις πάρει μία βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

11. Ξεφορμάρουμε το κέικ αφήνοντάς το όμως πάνω στη βάση της φόρμας (αυτό το κάνουμε γιατί το κέικ είναι βαρύ και αν πάμε να το ξεφορμάρουμε τελείως μπορεί να σπάσει).

12. Ρίχνουμε την γκανάζ από πάνω και διακοσμούμε με τα ψημένα φουντούκια.

giorgostsoulis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.