ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020

Ερντογάν: «Δεν πρόκειται να φύγουμε από την Λιβύη» - Κατάφορτα αεροσκάφη πετούν για Τρίπολη με ισλαμιστές μισθοφόρους


Η διάσκεψη για την Λιβύη στο Βερολίνο, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα ακόμη φιάσκο.

Αυτό γιατί είναι σίγουρο πως Γερμανία, Τουρκία και Ρωσία θα πιέσουν τον Χαλίφα Χαφτάρ να αποδεχτεί τους όρους «ειρήνευσης» που απέρριψε στη Μόσχα. Να έχουμε υπ' όψιν ότι πίσω απο την συμφωνία Τουρκίας-Σαράτζ, κρύβεται η Γερμανία.

Δηλαδή να αποσυρθεί στην περιοχή προ της 4ης Απριλίου του 2019, όπου ξεκίνησε την επίθεσή του κατά της Τρίπολης και φυσικά να αποδεχθεί την διεθνή υπόσταση της κυβέρνησης εκεί, με αντάλλαγμα κάποια εκπροσώπηση στην διακυβέρνηση.

Οι όροι αυτοί φυσικά δεν πρόκειται να γίνουν δεχτοί από τον Χαφτάρ και για αυτό το λόγο ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε πριν από λίγο πως η χώρα του δεν πρόκειται να φύγει από την Λιβύη, εάν δεν διασφαλιστούν οι όροι της υποτιθέμενης βιώσιμης λύσης στην Λιβύη, στην πραγματικότητα όμως του συμφώνου, μέσω του οποίου υφαρπάζει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς να αποχωρίζεται τις εθνικιστικές κορώνες, τόνισε ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο πολιτικής και στρατιωτικής ισχύος σε θέματα που αφορούν σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη.

Είπε πιο συγκεκριμένα:

 «Η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται στη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά της στη Ανατολική Μεσόγειο, όπως και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Σάρατζ».

Από την άλλη πλευρά η Αίγυπτος δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί τουρκική στρατιωτική παρουσία στην Λιβύη και προειδοποίησε για αυτό σχετικά σήμερα.

Την ιδια ώρα γεμάτα ταξιδεύουν τα αεροσκάφη που μεταφέρουν ισλαμιστές μισθοφόρους για τη Λιβύη.

Όπως έχουμε αναφέρει οι πτήσεις είναι συνεχείς και συνολικά έχουν μεταφερθεί πάνω από 2.000 μισθοφόροι από την Τουρκία και οι οποίοι δρούσαν στην Συρία για το μέτωπο της Τρίπολης. Από την πλευρά του ο "Εθνικός Στρατός της Λιβύης"" δεν σταματά την εκπαίδευση των δυνάμεών του.


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.