ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020

Έδωσαν τα χέρια Ελλάδα και Ριάντ – Ελληνικοί «Patriot» στη Σαουδική Αραβία


Συμφωνία φέρεται να υπάρχει μεταξύ Αθήνας και Ριάντ για την για την ανάπτυξη μιας συστοιχίας αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου «Πάτριοτ» της Πολεμικής Αεροπορίας στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως προκύπτει από πηγές από τα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας, η συμφωνία έγινε με σκοπό την ενίσχυση της αραβικής χώρας, της οποίας η πετρελαϊκή εταιρεία (ΑRAMCO) πρόσφατα επλήγη από πυραύλους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η εν λόγω συμφωνία έρχεται μετά τις αμερικανικές πιέσεις για ελληνική παρουσία στον Περσικό Κόλπο, μετά τη διπλή άρνηση για αποστολή φρεγάτας στη ναυτική δύναμη που έχει δημιουργηθεί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Έτσι, η Αθήνα απαλύνει τις συμμαχικές ανησυχίες και κάνει μια διευκόλυνση η οποία δεν στρέφεται εναντίον κανενός.

Αξίζει ακόμα να επισημανθεί πως για τη συγκεκριμένη διευκόλυνση είχαν ξεκινήσει και είχαν φθάσει οι διαπραγματεύσεις σε προχωρημένο σημείο, πολύ πριν κορυφωθεί η αμερικανοϊρανική κρίση, με αφορμή την από αέρος εκτέλεση του Καρέμ Σουλεϊμανί από την αμερικανική αεροπορία στο Ιράκ, ενώ αυτό που απομένει είναι η διευθέτηση τεχνικών λεπτομερειών σε στρατιωτικό επίπεδο, σε επαφές οι οποίες θα γίνουν τα αμέσως επόμενα 24ωρα.


infognomonpolitics.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.