ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Επιτέλους η Ελλάδα εξοπλίζεται!!!.... με φωτοβολταϊκά


 Σε ένα πλήρες πρόγραμμα εξοπλισμού και εκσυχρονισμού της Πολεμικής Αεροπορίας, προχώρησε η κυβέρνηση της Ελλάδας. Η 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας,  θα γίνει η πρώτη πραγματικά «πράσινη» μονάδα στον κόσμο, αφού θα είναι "εξοπλισμένη" με δύο μοίρες "μαχητικών" φωτοβολταϊκών. Μια χαρά! Ο Τούρκος μιλάει για "γαλάζιες" πατρίδες και ο Κούλης για "πράσινη" ανάπτυξη. Πούτσες μπλέ και πράσινα άλογα δηλαδή.

 Το νέο "υπερόπλο" της Πολεμικής Αεροπορίας θα λειτουργεί ως εξής: Το φώς του ήλιου θα αντανακλάται πάνω πάνω στα κάτοπτρα των φωτοβολταϊκών, θα στραβώνει τους Τούρκους πιλότους των μαχητικών και αναγκαστικά οι πιλότοι μέσα στην τύφλα τους θα χρησιμοποιούν το εκτινασσόμενο κάθισμα του αεροσκάφους.

 Αυτό είναι εξοπλισμός(!!)...  κατά την Κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή που κάθε πρόγραμμα ενίσχυσης ουσιωδώς των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται να είναι στο σημείο μηδέν, το να ανακοινώνεται με διθυράμβους ότι θα αναβαθμιστεί... ενεργειακά η 115ΠΜ είναι μάλλον κάτι που προκαλεί προβληματισμό.

 Δεν μπορεί την στιγμή που η Τουρκία προχωρά στην αγορά τρίτου γεωτρύπανου, η Ελλάδα δια στόματος του Πρωθυπουργού, να έχει ως μέλημα απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά στην Αεροπορία την ενεργειακή αναβάθμιση. Και το ζήτημα δεν είναι να μην γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση, το ζήτημα είναι ότι η ΠΑ όπως και το ΠΝ και ο ΕΣ έχουν τεράστιες ανάγκες και τα πληρώματα βγαίνουν να εκτελέσουν το καθήκον τους με υλικά του Β'ΠΠ, του Βιετνάμ και οι πιο τυχεροί του Α' Πολέμου του Κόλπου.

Αφού έδωσε «συγχαρητήρια σε όλους τους χειριστές, στο τεχνικό προσωπικό, σε όσες και όσους κρατάνε τα αεροπλάνα μας ετοιμοπόλεμα για να προασπίσουν, μέρα και νύχτα, την εδαφική μας ακεραιότητα» ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην δική του θητεία στην ΠΑ, αλλά και στην αναβάθμιση των μαχητικών F-16 που διαθέτει η 115 ΠΜ.

Τέλος ο πρωθυπουργός, ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τα φιλαράκια του στην εταιρεία ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και τον κ. Περιστέρη για «την πολύ γενναιόδωρη προσφορά» όπως είπε. 

Ο προϋπολογισμός των έργων στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη, ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ άλλων, με τη δωρεά και την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη της ΤΕΡΝΑ

Ενεργειακή, σχεδιάζονται η εγκατάσταση ηλιακών θερμικών συστημάτων και αντλιών θερμότητας στα κτήρια, παρεμβάσεις στη μόνωση και τον φωτισμό των κτισμάτων, σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 1,7MW, τοποθέτηση συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με συσσωρευτές ιόντων Λιθίου πολύ μεγάλης χωρητικότητας και ενεργοποίηση ενός «έξυπνου» συστήματος για τη διαχείριση της ενέργειας που παράγεται και καταναλώνεται.

Στόχος είναι να μετατραπεί το αεροδρόμιο της 115 ΠΜ, στη Σούδα, σε εγκατάσταση Μηδενικού Αποτυπώματος Άνθρακα, οι ενεργειακές ανάγκες της οποίας θα ικανοποιούνται απόλυτα από Ανανεώσιμες Πηγές. Παράλληλα, στοχεύεται η αντικατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται στη βάση από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και ποδήλατα.

Η ενεργειακή αναμόρφωση της μονάδας θα περιορίσει δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της, καθότι παραδοσιακά τα αεροδρόμια αποτελούν πηγή ρύπων. Οι αλλαγές αυτές ευθυγραμμίζονται με την «πράσινη» πολιτική της κυβέρνησης.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές αυτές δεν θα υποβαθμίσουν («ούτε στο ελάχιστο», όπως επισημαίνεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα) την επιχειρησιακή δεινότητα της 115 ΠΜ, η οποία διακρίνεται για τις επιδόσεις της. Αντίθετα, θα επιτρέψουν τη περικοπή της ετήσιας δαπάνης για την προμήθεια πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας κατά 400.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.