ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Αυτό είναι το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία


Στην αγορά ενός άλλου γεωτρύπανου προχώρησε η Τουρκία, το τρίτο κατά σειρά μετά τα «Φατίχ» και «Γιαβούζ».

Πρόκειται για το πλωτό γεωτρύπανο «Sertao» το οποίο κόστισε μόλις 37,5 εκατομμύρια δολάρια αν και η αρχική του αξία εκτιμήθηκε στα περίπου 600 εκατ. δολάρια το 2014.


Το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας αγοράστηκε έπειτα από δημοπρασία που έγινε στις 31 Ιανουαρίου και πολύ σύντομα θα προστεθεί στον τουρκικό στόλο και θα μετονομαστεί από την τουρκική εταιρεία TPAO.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, είναι μεγαλύτερο από τα «Φατίχ» και «Γιαβούζ» καθώς έχει 227 μ. μήκος, 42 μ. πλάτος με δυνατότητα μεταφοράς 61.619 τόνων φορτίου. Το Sertao προς το παρόν είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι Tablot στα στενά του Bristol στο Ηνωμένο Βασίλειο και πλέει υπό την σημαία των νήσων Marshal και θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να φτάσει στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο πλωτά γεωτρύπανα της Τουρκίας είναι ήδη αρκετά για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πιθανότατα το Sertao να κινηθεί προς την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κίνηση αυτή δείχνει την πρόθεση της Τουρκίας να επεκτείνει τις ερευνητικές δραστηριότητές της σε μία ευρύτερη περιοχή, γεγονός που καθιστά την στενή παρακολούθηση του θέματος από τους διπλωματικούς κύκλους της Αθήνας. 

Ουσιαστικά, αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι ο Ταγίπ Ερντογάν, με την αγορά του τρίτου γεωτρύπανου, δείχνει τη στάση που θα κρατήσει σχετικά με το ερευνητικό πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει και υλοποιεί το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα είχε προαναγγείλει την αγορά του τρίτου γεωτρύπανου καθώς είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, γίνεται προσπάθεια  για την αγορά και τρίτου πλωτού γεωτρύπανου.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.