ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

"Θα κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι" - Έρχονται «Ηunger Games» για τους πολίτες της ΕΕ


 Ήρθε προφανώς η ώρα, να μάθουν μαζί με μας και οι Ευρωπαίοι πολίτες, τι σημαίνει η αρχέγονος ρήση "το σκατό μας παξιμάδι". Θα πάει η λόρδα σύννεφο.

 Θα γίνει όλοι η Ευρώπη ένα με το Ισλαμαμπάντ. Δεν θα διαφέρει και πολύ ο πρόσφυγας ή ο μετανάστης απο έναν Ευρωπαίο πολίτη. Εξάλλου όλοι πολίτες του κόσμου είμαστε. Μόνο που κάτι "μάγκες" χωρίσανε τον κόσμο στα δύο, στον Άνω και τον Κάτω. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είμαστε στον Κάτω.

 Την "ζοφερή" πραγματικότητα που περιμένει τους Ευρωπαίους πολίτες, "αποκάλυψε" ένα  έντυπο που φαίνεται πως κυκλοφόρησε στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής και έχει προκαλέσει πολλούς προβληματισμούς καθώς είχε τίτλο «100 τιπς για εξοικονόμηση χρημάτων» και δεν αφορά κρατικούς προϋπολογισμούς αλλά απλούς πολίτες. Δεν γνωρίζει κανένας (και καλα...) πως εμφανίστηκε, αλλά σίγουρα σχετίζεται με τον μικρό προϋπολογισμό «πείνας» που πιέζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, να δοθεί στα 27 μέλη-κράτη.

 Το έντυπο αυτό  αναγράφει επιγραμματικά 100 τρόπους για να εξοικονομήσει κάποιος χρήματα και κάποιος πριν από 15 χρόνια θα το έβλεπε με χιουμοριστική διάθεση αλλά σήμερα είναι σαφές ότι επιχειρείται να «νομιμοποιηθεί» η εξαθλίωση και η απαξίωση της ιδιωτικής ζωής.

 Ούτε λίγο ούτε πολύ, προτρέπει να φοράμε ακόμα και «βρώμικα ρούχα» (τουλάχιστον μέχρι να μας ακολουθάνε οι μύγες) για να κάνουμε οικονομία, σε νερό, σαπούνι και ρεύμα...

 Γενικώς οι οδηγίες είναι τύπου «Σκρουτζ Μακ Ντακ» και είναι σαφές πως επειδή η ΕΕ θα περάσει μια περίοδο οικονομικής ανέχειας προσπαθεί με κάποιο τρόπο να προετοιμάσει τις μάζες των πολιτών της ότι θα περάσουν χρόνια ως συμμετέχοντες «ηθοποιοί» σε ταινίες δυστοπικών σεναρίων τύπου «Hunger Games»

 Ανάμεσα στις «συμβουλές» του εντύπου, είναι προς τους ενδιαφερόμενους να φτιάχνουν το γεύμα εργασίας από το σπίτι τους, να φτιάχνουν επίσης καφέ από το σπίτι όταν πάνε για δουλειά, να γίνουν… vegeterian, να πίνουν νερό από την βρύση, να μοιράσουν και σε άλλους τους λογαριασμούς τους στο Netflix, να πλένουν τα ρούχα μόνο όταν είναι λερωμένα, να μην αφήνουν αποφάγια και να… κοιμούνται περισσότερο.

 Τέτοιες οδηγίες θα μπορούσαν να δοθούν άνετα ένα χρόνο μετά την λήξη του Β' ΠΠ. Προφανώς η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως άσχημη και οι πολίτες της ΕΕ πρέπει να λάβουν το «μήνυμα».

 Φυσικά αυτά είναι άσχημα νέα και για την Ελλάδα που σε τέτοιες συνθήκες πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ανακάμψει εκτός εάν συμβεί κάτι πολύ θεαματικό.

 Πάντως ο μικρός προϋπολογισμός αποδεικνύει πως εν τέλει η Βρετανία είχε δίκιο που ήθελε και πέτυχε να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.