ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία: Στη Γενεύη η τελευταία ελπίδα για να αποτραπεί η γενικευμένη σύρραξη


  Η Ουκρανία ήταν το βασικό θέμα της σχεδόν δίωρης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ένα χρόνο μετά την ορκωμοσία του στο Λευκό Οίκο. Παρά τις εβδομάδες παρασκηνιακής διπλωματίας, η Ουάσιγκτον είπε θεωρεί πλέον βέβαιο οτι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται να διατάξει εισβολή στην Ουκρανία.

 Σε μία ύστατη προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συναντάται σήμερα (21/1) στη Γενεύη, με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ. Λίγο πριν τις κρίσιμες συνομιλίες ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προειδοποίησε τη Μόσχα για σοβαρές συνέπειες εάν οι δυνάμεις της περάσουν τα σύνορα.

 Με φόντο τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών όλα τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στην ελβετική πόλη για το κρίσιμο τετ-α-τετ των υπουργών Εξωτερικών. Καμία σύνοδος κορυφής υψηλού επιπέδου ωστόσο δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα που έχουν όλοι αυτή τη στιγμή στο μυαλό τους: Τι θέλει πραγματικά ο Πούτιν; (διαβάστε την συνέχεια στο Newsbomb.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.