ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: Αρνούμαι να υπογράψω ένα καταστροφικό πρόγραμμα όπως οι προηγούμενοι υπουργοί (VIDEO)

 Τη δήλωση ότι δεν θα γίνει ακόμη ένας υπουργός Οικονομικών ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε ένα πρόγραμμα το οποίο δεν βγαίνει και είναι καταστροφικό για τη χώρα, έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist που διεξάγεται στην Αθήνα.

 «Ως υπουργός Οικονομικών θα αρνηθώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα πακέτο το οποίο από πλευράς μακροδυναμικής δεν είναι αριθμητικά συνεπές, αν αποδεικνύεται ότι μαθηματικά δεν βγαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι έπειτα από 5 χρόνια ενός αποτυχημένου προγράμματος που ίσχυσε στην Ελλάδα, αυτό που προέχει δεν είναι η χώρα να πάρει τη δόση από τους εταίρους αλλά να βρεθεί λύση για μια συμφωνία “come back”.


 “Στόχος μας είναι η συμφωνία να είναι και διέξοδος. Αν κλείσουμε μια συμφωνία μόνο και μόνο για να πάρουμε τα 7 δισ. της τελευταίας δόσης, θεωρώ ότι δεν το θέλετε, δεν το θέλουμε, δεν το θέλει ούτε ο ελληνικός λαός αλλά ούτε και οι δανειστές”, είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τους πολιτικούς περιορισμούς που υπάρχουν, καθώς οι ομόλογοί του -όπως είπε- του λένε «έχεις δίκιο, αλλά πώς να τα περάσουμε από το κοινοβούλιο».

 Ασκώντας κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις όσον αφορά τα μέτρα τα οποία αποδέχτηκαν και υπέγραψαν στα μνημόνια, είπε: “Οι κυβερνήσεις υπόσχονταν πράγματα, τα οποία γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν”.

 Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι το υπόδειγμα της εσωτερικής υποτίμησης έχει αποτύχει, ότι πρέπει να ξεφύγουμε από την παγίδα της αυστηρότητας και πως το ελληνικό χρέος πρέπει να «ξανασχεδιαστεί».

 Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη αν η Ελλάδα δεν μεταρρυθμιστεί θα βουλιάξει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.