ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Πάμε πάλι "στα τέσσερα" άλα Αριστερά

 Αγώνας δρόμου πάλι για την κυβέρνηση, αφού έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τα νέα προ-απαιτούμενα που θέλει η διεθνή ελίτ, με τους "θεσμούς" να είναι ήδη στην Αθήνα για ένα νέο γύρο "διαπραγμάτευσης"... την γνωστή σε όλους τους πολίτες "διαπραγμάτευση στα τέσσερα άλα αριστερά".

 Στις νέες απαιτήσεις των εκβιαστών, είναι οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, δράσεις κατά του λαθρεμπορίου, η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου, το χρονοδιάγραμμα για τον ΑΔΜΗΕ, η στρατηγική για τη σύσταση και λειτουργία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και άλλα που προφανώς δεν λέγονται δημόσια.

 Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup o Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων η εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, ενώ η περάτωση της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2016.


 Παράλληλα, δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων θεσμικών ελληνικών τραπεζών οι ανάγκες είναι σχετικώς περιορισμένες και δεν αναμένεται να υπερβούν τα 5,5 δισ. ευρώ.

 Στο ίδιο κλίμα, ο αρμόδιος για τα οικονομικά επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί είπε ότι τα νέα είναι ενθαρρυντικά σε σχέση με τις ανάγκες των θεσμικών τραπεζών, αλλά και σε σχέση με τις προβλέψεις για την ανάπτυξη (απο μαλακίες άλλο τίποτα).

 Όλοι χαρούμενοι και όλοι ευτυχισμένοι λοιπόν, συνεχίζει η κυρβέρνηση-μαριονέττα, με την "ψήφιση"  των νέων προαπαιτουμένων  μέσα στον Δεκέμβρη, οπότε την βγάζει δεν την βγάζει ο Έλληνας μέχρι τα Χριστούγεννα.

 Το "καλό" είναι ότι ούτε τροπολογία δεν θα μπορεί να φέρνει η κυβέρνηση στην βουλή, αφού η Κομισιόν δια μέσου του εκπροσώπου της Ντέκλαν Καστέλο, "τράβηξε" το αφτάκι του κ. Φίλη για την τροπολογία που έφερε σχετικά με την επιλογή διευθυντών στην εκπαίδευση που υπήρχε μέσα στο νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια. Λογικό να υπάρχει  μια άσχετη τροπολογία σε νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια αφού το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, παράγει "γίδια" και όχι μορφωμένους ανθρώπους.

 Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας (που δεν υπουργεύει), Νίκο Φίλη, ο Ντ. Κοστέλο αναφέρει: «Η ψήφιση των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια δεν θα ήταν σύμφωνη με το Μνημόνιο και θα μας υποχρέωνε να επανεξετάσουμε την αξιολόγησή μας για τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για την εφαρμογή του προγράμματος ESM».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.