ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Πέρι οικονομίας...

 "Καλά" πάει και το χρηματιστήριο και σήμερα, αφού ο γενικός δείκτης τιμών έχει "γκρεμοτσακιστεί" στις 581 μονάδες, σημείωνοντας πτώση -4,52%.

  Προφανώς η οικονομία της χώρας έχει καταρρεύσει αλλά, σε αυτόν τον "κατήφορο" του χρηματιστηρίου, το "χέρι" του έχει βάλει το ΔΝΤ, όπου δημοσιεύματα απο διάφορα ειδησεογραφικά σάιτ, το εμφανίζουν να έρχεται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση Τσίπρα, μιας και η ελληνική κυβέρνηση όπως λέει, τα έχει "βρεί" με τους Ευρωπαίους εταίρους της για ελάφρυνση του χρέους, οπότε δεν κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ χρηματοδοτώντας οποιοδήποτε μελλοντικό οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδος.

 Μιλώντας στην πρόσφατη συνέντευξη της ΕΡΤ, περιέγραψε  ένα αδιέξοδο στις σχέσεις με το ΔΝΤ λέγοντας ότι «το Ταμείο πηγαίνει στους Ευρωπαίους εταίρους μας και προτείνει λύσεις για το χρέος που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Από εμάς ζητά μεταρρυθμίσεις πολύ σκληρές οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές όχι από τους πολιτικούς, αλλά από την κοινωνία. Η στάση τους είναι μη εποικοδομητική».


 Το ΔΝΤ βέβαια προτείνει μερική διαγραφή του χρέους για να χρηματοδοτήση οποιδήποτε οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, κάτι για το οποίο όμως είναι αντίθετοι οι Ευρωπαίοι εταίροι της.

  Τόσο Ελλάδα, όσο και ΕΕ θέλουν να αποφύγουν νέα δάνεια από το ΔΝΤ, τα οποία έχουν μηδενική περίοδο χάριτος και σχεδόν τετραπλάσιο επιτόκιο (3.8%) από αυτά του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας που στο νέο δάνειο ζητά επιτόκιο 1% .

 Από την άλλη μεριά, τα στελέχη του Ταμείου και ειδικά η Γενική Διευθύντρια κ. Κριστίν Λαγκάρντ δηλώνει γενικά ότι θέλει να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα, αλλά δεν κατεβάζει σε καμία περίπτωση τον πήχη των απαιτήσεων του ΔΝΤ.

  Οι μη διαπραγματεύσιμες απαιτήσεις του Ταμείου για ένα «ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων» από την πλευρά της Ελλάδας και μια γενναία λύση του χρέους από την ΕΕ γεννούν απορίες για το εάν το Ταμείο θέλει να συμμετέχει ή όχι στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.


Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.