ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Κάτοικος Ντάουνινγκ Στριτ από αύριο η Μέι - Ραγδαίες εξελίξεις

Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία.  Η Τερέσα Μέι έμεινε χθες μόνη στην κούρσα για την διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς αποσύρθηκε η υφυπουργός Ενέργειας Αντρέα Λίντσομ.
 
Λίγη ώρα αργότερα, ο Κάμερον έκανε γνωστό ότι η Μέι δεν θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου για να μετακομίσει στη Ντάουνινγκ Στριτ, σημειώνοντας ότι αύριο Τετάρτη θα παραιτηθεί από την θέση του.

 
Η Αντρέα Λίντσομ, η οποία είχε ταχθεί υπέρ του Brexit, ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την κούρσα με σύντομη δήλωσή της στους δημοσιογράφους στο Λονδίνο, μόλις τέσσερις ημέρες αφού είχε επιλεγεί από τους βουλευτές ως υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας.


Αναγνωρίζοντας πως η Μέι έχει συγκεντρώσει περισσότερη υποστήριξη από την ίδια εκ μέρους των βουλευτών των Τόρις, η Αντρέα Λίντσομ δήλωσε πως την υποστηρίζει.


«Βρίσκεται στην ιδανική θέση για να θέσει σε εφαρμογή το Brexit με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους Βρετανούς και υποσχέθηκε ότι θα το κάνει», δήλωσε η υφυπουργός.


Οι δύο γυναίκες επρόκειτο να αναμετρηθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού για τις ψήφους των 150.000 μελών του κόμματος, ωστόσο η αποχώρηση της Λίντσομ αφήνει στην Μέι ελεύθερο το πεδίο.


Η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέσα Μέι κάλεσε χθες τη χώρα να ενωθεί υπό την ηγεσία της και υποσχέθηκε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαπραγμάτευση για το διαζύγιο της χώρας της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφού επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι κέρδισε την κούρσα για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, η Μέι είπε σε δημοσιογράφους: «Το Brexit σημαίνει Brexit και θα το μετατρέψουμε σε μια επιτυχία. Έχουμε ανάγκη να ενώσουμε τη χώρα μας».


Η ως σήμερα υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας αναμένεται ότι θα αντικαταστήσει τον Ντέιβιντ Κάμερον στο αξίωμα του πρωθυπουργού μεθαύριο Τετάρτη, αφού ο τελευταίος υποβάλει, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα, την παραίτησή του στο Μπάκιγχαμ.


Νωρίτερα, ο Γκρέιαμ Μπρέιντι ανακοίνωσε εκ μέρους της ηγεσίας των Τόρις πως «έχουμε την επιβεβαίωση (...) μπορούμε να ανακηρύξουμε την εκλογή της κυρίας Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος με άμεση ισχύ».


Στο μεταξύ, ο πόλεμος των αρχηγών συνεχίζεται στο αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, όπου η βουλευτής Άντζελα Ιγκλ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για να εκθρονίσει τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Η υποψηφιότητα αυτή ανοίγει τον δρόμο για νέες εκλογές για τον αρχηγό του κόμματος, οι διαιρέσεις στο οποίο εντάθηκαν με τη νίκη του Brexit.


Ο Κόρμπιν, ο οποίος εξελέγη θριαμβευτικά τον Σεπτέμβριο επικεφαλής των Εργατικών χάρη στην ψήφο των μελών του κόμματος, ουδέποτε κατάφερε να επιβληθεί σ' ένα μεγάλο μέρος των κομματικών στελεχών, τα οποία τον θεωρούν υπερβολικά αριστερό και ανίκανο να κερδίσει βουλευτικές εκλογές.

Οι επικρίσεις ενισχύθηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες, με κινητοποίηση των εργατικών βουλευτών εναντίον του και την παραίτηση των δύο τρίτων της σκιώδους κυβέρνησής του.


real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.