ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Μαζικά εγκαταλείπουν οι Ιρακινοί την πόλη Ταλ Αφάρ

Χιλιάδες ιρακινοί πολίτες εγκαταλείπουν την πόλη Ταλ Αφάρ, την ώρα που σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις περικυκλώνουν την πόλη, την οποία ελέγχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης ισχυρίστηκαν ότι σε συνεργασία με κούρδους πεσμεργκά κατέλαβαν τον έλεγχο δρόμου δυτικά της Μοσούλης, με αποτέλεσμα να αποκόψουν την πρόσβαση στην πόλη, την οποία ελέγχει η ISIS.


Περίπου 3.000 οικογένειες έχουν εγκαταλείψει την πόλη και οι μισές από αυτές κινούνται νοτιοδυτικά προς τη Συρία και οι υπόλοιποι βορειοδυτικά, κοντά στις περιοχές που ελέγχουν Κούρδοι, είπε τοπικός αξιωματούχος. Ο ίδιος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, κάλεσε τις κουρδικές αρχές να παρέχουν ασφαλή διάδρομο στους αμάχους.

Η «έξοδος» από την πόλη Ταλ Αφάρ που βρίσκεται στην οδική αρτηρία ανάμεσα στη Μοσούλη και τη Ράκα ανησυχεί τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που φοβούνται ότι οι άμαχοι θα βρεθούν σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες -σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους στις περιοχές αυτές δεν μπορεί να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Η οργάνωση Χασντ αλ-Σαάμπι (Λαϊκής Κινητοποίησης) ανακοίνωσε ότι έχει καταλάβει τον έλεγχο της οδικής αρτηρίας που ενώνει το Ταλ Αφάρ και τη Σιντζάρ.

Οι τζιχαντιστές ελέγχουν το τμήμα του δρόμου που συνδέει το Ταλ Αφάρ με τη Μοσούλη.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.