ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό!


Μετά το ΔΝΤ, "έσκασε" και ο Κορονοϊός στην Ελλάδα. Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη! Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν ακόμα.

Αίσθηση πάντως προξενεί το γεγονός ότι η είδηση, αναρτήθηκε σε πολλά ενημερωτικά site, τα οποία σε λίγα λεπτά την "κατέβασαν", προφανώς με κυβερνητική εντολή.


Συγκεκριμένα με τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία, Ελληνίδα 38 ετών στη Θεσσαλονίκη, είναι το πρώτο θετικό κρούσμα του κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία συμφωνα με το news4health.gr.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της. Το Υπουργείο Υγείας συνιστά ψυχραιμία.

Λίγο νωρίτερα, αρνητικό βγήκε τελικά το αποτέλεσμα των εξετάσεων στο ύποπτο περιστατικό στο Αττικό Νοσοκομείο.

Ο Έλληνας ο οποίος ταξίδεψε στη Βόρεια Ιταλία με την οικογένεια του και επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες διεκομίσθη στο Αττικόν από το σπίτι του στον Πειραιά. Στο νοσοκομείο έφθασε με την οικογένεια του αλλά η γυναίκα και το παιδί του επέστρεψαν σπίτι.

Εν τω μεταξύ, τα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης, καθώς και περιορισμού της διάδοσης του νέου κοροναϊού περιγράφει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σε περίπτωση πολλαπλών κρουσμάτων, η ΠΝΠ προβλέπει τον περιορισμό των μεταφορών, λουκέτο σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και την προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον σε ομάδες προσώπων προς αποφυγή ενεργειών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη διάδοση της νόσου.

Επιπλέον, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας θα οριστεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, αγοράς υλικών και μέτρων προστασίας από τον COVID-19.

dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.