ΤΟ 24HOURS-NEWSGR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Επικίνδυνη για την εθνική συνοχή η σύγκρουση των ΜΑΤ με τους κατοίκους των νησιών μας


Τεράστιος είναι ο προβληματισμός από την εμμονή της κυβέρνησης, που επιλέγει την πλήρη σύγκρουση με τους μόνιμους κατοίκους σε Χίο και Μυτιλήνη, οι οποίοι αποτελούν ακρίτες  που εδώ και χρόνια «φυλάττουν θερμοπύλες».


Οι εικόνες των ΜΑΤ να συγκρούονται με τους κατοίκους των νησιών, σε μια περίοδο όπου η ένταση με την Τουρκία είναι εξόχως επικίνδυνη προκαλεί οργή και θυμό! Προκαλεί σοβαρά ρήγματα στην κοινωνική συνοχή και στην Εθνική ενότητα. Ρήγματα τα οποία βέβαια ξεκίνησαν απο την αποβίβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Αν καθίσετε και παρατηρήσετε, απο το 2010 και ένθεν η εκάστοτε κυβέρνηση, για οποιοδήποτε θέμα με την κοινωνία, χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ. Για τους "Αγανακτισμένους" τα ΜΑΤ, για τους Αγρότες τα ΜΑΤ, για τους συνταξιούχους τα ΜΑΤ, στις εκδηλώσεις για τον Αλέξη τα ΜΑΤ, για την συμφωνία των Πρεσπών τα ΜΑΤ, στα νησιά του Αιγαίου τα ΜΑΤ κοκ. Παντού τα ΜΑΤ.  Ούτε ο σκακιστής Κασπάροφ δεν είχε τόσα ΜΑΤ στο ενεργητικό του.

Την ώρα που οι Τούρκοι οργιάζουν στην Ανατολική Μεσόγειο και προκαλούν καθημερινά στο Αιγαίο, η κυβέρνηση επιλέγει να ξυλοκοπεί τους κατοίκους των νησιών μας που όλα αυτά τα χρόνια έχουν επωμιστεί το βάρος των μεταναστευτικών ροών και είναι αναμφίβολα δυνάμεις εθνοφυλακής, που προστατεύουν την εθνική μας κυριαρχία. Κυριαρχία βέβαια που δεν υπάρχει γιατί οι πολιτικάντηδες αυτού του τόπου, κατάφεραν και την απώλεσαν με τα απανωτά μνημόνια που υπέγραφαν.

Το ίδιο έχει απωλεστεί και η κοινωνική και εθνική συνοχή (καλά όσο για την σχέση κυβέρνησης-κοινωνία ουδέν λόγος) της χώρας και η Τουρκία το ξέρει αυτό και θέτει σε εφαρμογή τα σχέδια για υφαπαργή της Ελλάδας.

Μετά τα επεισόδια της Τρίτης και στα δύο νησιά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Μυτιλήνη, στην οποία αποφασίστηκε η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά, αλλά και η κήρυξη γενικής απεργίας.

Κλειστά λοιπόν θα παραμείνουν σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, με τους κατοίκους να καταδικάζουν ως «βάρβαρη» και «επιθετική» ενέργεια την αποστολή δυνάμεων των ΜΑΤ στη Μυτιλήνη και στη Χίο.

Την ίδια ώρα, η κατασκευή κλειστών ελεγχόμενων δομών, λένε στην κυβέρνηση, αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες της νέας πολιτικής για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος και ταυτόχρονα αναγκαία προϋπόθεση για να κλείσουν οι υπάρχοντες ανοιχτοί και άναρχοι καταυλισμοί.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες για την κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μέτα τη Χίο στην οποία τα μηχανήματα έπιασαν δουλειά από το πρωί της Τρίτης, στη Μυτιλήνη τα γκρέιντερ και τα εκσακπτικά του στρατού ξεκίνησαν εργασίες το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Χαρακτηρίζουν πρακτικά αδύνατο να μην υπάρχει στα νησιά καμία δομή, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα -εξηγούν- προηγήθηκε «εξαντλητικός διάλογος» με τις τοπικές κοινωνίες, τους τοπικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Δεν είναι δυνατόν ο διάλογος να διαιωνίζεται, ούτε να αποτελεί άλλοθι ώστε να δικαιολογηθεί η αδράνεια», σημειώνει συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μία ακόμα συγκέντρωση οργανώνεται και στην Αθήνα, έξω από τη Βουλή. Διαμαρτυρία απέναντι «στον αυταρχισμό και την επιβολή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για τα νησιά, ενάντια στις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων τους» προγραμμάτισαν στις 18:00 το απόγευμα, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής (ΟΧΣΑ), η Αδελφότητα Σαμίων και άλλοι φορείς των Αθηνών, που βρίσκονται σε σταθερή επικοινωνία με τα νησιά για τον συντονισμό ενεργειών σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με το τοπικά μέσα της Σάμου, με μαζικές παραιτήσεις απειλούν τα μέλη της ΝΟΔΕ Σάμου, ως ύστατο μέτρο αντίδρασης στον «κυβερνητικό αυταρχισμό».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιερώστε ένα λεπτό και κάντε κλίκ στις διαφημίσεις μας.